Yabancı dil bilen personel olmayınca telefonlara başkan bakıyor

Haber Giriş : 15 Nisan 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun Başkanı Okay Çakıroğlu, yabancı dil bilen sekreteri olmadığı için yurtdışından gelen telefonlara kendi bakmak zorunda kaldığını söyledi.

Meclis KİT Komisyonu'na bilgi verirken, ?Eleman sıkıntısı çekiyoruz' şikayetinde bulundu. Komisyon üyesi CHP'li Emin Koç ise ?Devlet'e yabancı dil bilen 10 personel almak için başvurmuşsunuz. Ancak kurumunuza atanan elemanların hiçbirisi yabancı dil bilmiyor.? ikâzında bulundu. Çakıroğlu ise, durumu şu sözlerle anlattı: ?Atom Enerjisi gibi bir kurumda çalışan personelin çoğunluğunun dil bilmesi gerekiyor. Bir kısmını dil öğrenmeleri için sınava gönderdik. Örneğin, benim sekreterim dil bilmiyor. Sekreterimi değiştiremiyorum. Kurum başkanı olarak beni sürekli yabancı bilim adamları arıyor. Mecburen onların telefonlarına ben çıkmak zorunda kalıyorum.? Sorunu gidermek için personelden sorumlu devlet bakanlığından, dil sınavında 70-80 puan almış eleman gönderilmesi için talepte bulunduklarını belirten Çakıroğlu, kendilerine 10 eleman gönderildiğini; ancak hiçbirinin dil bilmediğini söyledi. Çakıroğlu, ?Bu durumun farkına varınca personel alımı ile ilgili soruşturma başlattım. Bu soruşturmada gördük ki, bizden giden evraklarda hata yapılmış. Arkadaşlar oyun oynamış, dil bilen değil de bilmeyen bazı kişileri işe almışlar.? dedi.

Emin Koç ise, Kurum Başkanı'nın anlattığı gelişmelerin çok vahim olduğunu söyledi. Emin Koç, ?Nükleer santral yapmayı planlayan bir kurum burası. Tüm Türkiye'nin sağlığını bu kuruma emanet edeceğiz. Ancak, ne yazık ki bu kurum kendi personelini bile ihtiyaçlarına göre ayarlayamıyor.? ifadelerini kullandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber