Üniversiteye bira baskını!

Haber Giriş : 15 Nisan 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sopalı, döner bıçaklı bir grup Ankara Ziraat Fakültesi'nde eğlenen öğrencilere saldırdı..

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce düzenlenen 2. Cansuyu Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen kutlama sırasında dışarıdan gelen 10 kişilik grup içeri girmek istedi. Güvenlik görevlilerine gösterdikleri kimliklerinden lise öğrencisi oldukları anlaşılan gençler, fakültenin öğrencisi olmadıkları için içeri alınmadı. Fakültenin önünden ayrılmayan gruba bu kez 25-30 yaşlarında oldukları tahmin edilen ve üniversite öğrencisi olmadıkları belirlenen 15 kişilik bir grup daha katıldı.

'Dağılın, öldürürüz'
Burada bir süre bekledikten sonra içeride "bira içilmesine ve halay çekilmesine" tepki göstererek, ellerinde sopa ve "sallama" olarak bilinen bıçaklarla fakültenin çevresindeki telleri aşarak bahçeye giren grubun saldırısı sırasında M. Altun Tekin adlı bir öğrenci sopayla aldığı darbe nedeniyle başından yaralandı. Bazı öğrenciler panikle kaçışırken, saldırganlar ellerindeki sopa ve bıçakları rasgele sallayarak çevredekileri "dağılın yoksa öldürürüz" diye tehdit ettiler.

Bu arada, saldırganlardan biri, bira standını dağıttıktan sonra elindeki sallamayı kendi boğazına dayayarak, "Çekilin, dağılın. Bahçeyi boşaltın" şeklinde tehditler savurdu. Boğazına sallama dayayan genç ve diğerleri kaçtı ancak saldırganlardan ikisi görevliler arafından yakalandı. Yakalanan iki kişi de daha sonra serbest bırakıldı ve gözaltına alınan olmadı.

Yaralanarak arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Tekin'in, ayakta tedavi edildiği öğrenildi. Olayın ardından fakülte çevresine çok sayıda polis sevk edilirken, güvenlik önlemlerinin ve güvenlik görevlilerinin yetersiz olduğunu öne süren öğrenciler, alkışlarla saldırıyı protesto ettiler.

Olay sırasında kutlama yapılan yerde bulunan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi. Saldırgan grubun kutlama alanına ilk gelişinde, diğer öğrencilere "Eğlenmeye geldik ama istemiyorsanız gidelim" dediğini, öğrencilerin de buna ses çıkarmaması üzerine bahçeden ayrıldıklarını anlattı. Grubun bir süre sonra bu kez tellerden atlayarak alana girdiğini kaydeden Taluğ, "Bu kez çevreye saldırdılar. İyi giyimli kravatlı, takım elbiseli tiplerdi. Bizim öğrencimiz değillerdi ama öğrenci olduklarını bile düşünmüyorum. Öğrencilerin kızlı erkekli özgür bir ortamda gülerek, eğlenerek mutlu olmalarından rahatsız olanlar var herhalde" dedi.

Saldırılara kınama
Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Mali Hukuk Araştırma Görevlisi Remzi Altunpolat, 7 Nisan'da fakülte çıkışında tam da güvenlik görevlilerinin kulübesi önünde 5 kişi tarafından saldırıya uğrayarak hastanelik olmuştu. Ankara'da görevli 143 öğretim görevlisi ise bir bildiri ile üniversitelerde artan şiddete tepki gösterdi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber