Kuvvetli yağış, fırtına geliyor - Haritalı

Bu hafta yurt genelinde kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan ve hortum riskine karşı uyarı açıklaması yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış, fırtına geliyor - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Bu sistemin; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz,Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Malatya dışında Doğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Çorum, Erzurum, Bitlis ve Muş çevrelerinde yağışa neden olması bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; güney yönlerden esecek fırtına (40-60 km/s zaman zaman 80 km/s) ile birlikte Kıyı Ege, Antalya, Manisa, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kütahya ile Isparta'nın güney çevrelerinde kuvvetli (21-50kg/m2), Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimleri başta olmak üzere Muğla, Antalya, İzmir, Aydın ile Balıkesir'in batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Akdeniz ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; güney yönlerden esecek fırtına (40-60 km/s zaman zaman 80 km/s) ile birlikte Kıyı Ege, Antalya, Manisa, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kütahya ile Isparta'nın güney çevrelerinde kuvvetli (21-50kg/m2), Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimleri başta olmak üzere Muğla, Antalya, İzmir, Aydın ile Balıkesir'in batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege ve Batı Adeniz kıyılarında güney yönlerden fırtına şeklinde (40-60 km/s zaman zaman 80 km/s) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber