İşte polis memurunun MİT mensubunu vurduğu an

MİT mensubu İsmet Cesur, Yenimahalle'deki MİT lojmanlarının önünde polis memuru Nafi İ.'yi beklemeye başladı, Cesur'un sakin olduğu görülüyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Kasım 2013 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte polis memurunun MİT mensubunu vurduğu an

Ankara'da polis memuru Nafi İ.'nin (40), eşini taciz ettiği iddiasıyla MİT mensubu İsmet Cesur'u (44) vurduğu an, saniye saniye MOBESE kameraları tarafından görüntülendi.

HABERTÜRK'ün ulaştığı görüntülerde İsmet Cesur, Nafi İ.'nin aracına binmek üzere sakin bir şekilde yürüyor. Ancak Nafi İ., araçtan tam inmeden Cesur'a silahla ateş ediyor. Kanlar içerisinde kalan MİT mensubu yere yığılıyor.

ANKARA Yenimahalle'de olis memuru Nafı I., (40), eşi Nurgül I.'yi taciz ettiği iddiasıyla MİT mensubu ismet Cesur'u (44) silahla ateş ederek öldürdü. Geçtiğimiz yıl ekim ayında yaşanan olayda, polis memuru Nafı I., "Eşimi taciz ediyordu. Tesadüfen karşılaştık. Eşime küfür edince öldürdüm" diye kendini savundu.

EN ÖNEMLİ DELİL MOBESE KAYITLARI

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz ay Nafı i.'yi, İsmet Cesur'u "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Nafı i.'yle ilgili davanın gerekçeli kararı da belli oldu. Kararda, olay yerindeki MOBESE kayıtları en önemli delil oldu.

HABERTÜRK, cinayet anının MOBESE kayıtlarına ulaştı. Olay anını saniye saniye görüntüleyen MOBESE kayıtlarına göre olay, İspir'in, "Tesadüfen karşılaştık, küfret-ti" şeklindeki ifadesinden farklı gelişiyor. Bu durum, Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş'la üye hakimlerin oy birliğiyle verdiği kararın gerekçesine de yansıdı. Gerekçeli kararda özetle şu değerlendirmelere yer verildi:

'NAFİ İ.'Yİ BEKLİYORDU'

"Maktulün (ismet Cesur) sanık Nafı I.'nin geldiğini görür görmez sakin bir şekilde onun aracının sağ tarafına binmek üzere yönelmesi, Nafı i.'nin eşinin değil, kendisinin beklendiğini ortaya koymaktadır. Çünkü maktulde hiçbir şaşkınlık emaresi görülmemekte ve beklediği kişinin gelmesi üzerine ona doğru hareket etmektedir.

TESADÜF DEĞİL'

Nafı I.'nin maktule olay yerinde tesadüfen karşılaştıkları iddiası da çürümektedir. Yani maktulü olay yerine çağıran veya sonucu değiştirecek olmamakla birlikte çığırtan bizzat Nafı I.'nin kendisidir.

'SAKİN VE SAMİMİ'

Kayıtlar incelendiğinde maktulün gayet sakil ve sami-mi bir şeklide, hiç konuşmadan aracın sağ tarafına doğru gittiği gözlenmektedir. Sanık Nafı ise aracından sol adımıımıyere atıp araçtan daha tam inmeden silahını ateşlemekte vs maktulü vurmaktadır

'KÜFÜR YOK'

Bilirkişi, kaydı büyülterek ve yavaşlatarak yaptığı incelemede de maktulün ağız bölgesinde hiçbir hareket olmadığını, bu nedenle sanığa küfretmesinin söz konusu olamayacağını, maktulün ağız bölgesindeki ilk hareketin vu-rulup yere düştükten sonra ol-duğunu tespit etmiştir Yani Nafı'nin, maktulün kendisine küfrettiği ve üzerine geldiği yönündeki savunmasının doğru olmadığı tartışmışız bir şekilde anlaşılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber