Hakim ve savcılarda hırsızlık paniği

Ankara'da yaklaşık 200 hakim ve savcının görev yaptığı Bağlıca Lojmanları'nda artan hırsızlık olayları tedirginlik yarattı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakim ve savcılarda hırsızlık paniği

Aynı gün bir müfettiş ile bir tetkik hakimin evine girilen ve bir Danıştay üyesinin kapısının zorlandığı lojmanlarda kalan yargı mensupları, güvenlik önlemi alınması talebiyle yaptıkları başvuruya "Burası jandarma bölgesi, polis görevlendiremeyiz" yanıtı verildi. Lojmanlarda, hakkında koruma kararı verilmiş yargı mensuplarının da oturduğu belirtildi.

JANDARMA BÖLGESİ

Hakim ve savcıların internet sitesi adalet.org'da hakim Mehmet Tunç "Bağlıca lojmanlarının güvenliği Allaha emanet. Yaklaşık 200 hakim-savcının ikamet ettiği bağlıca lojmanlarında son günlerde sürekli hırsızlık olayları olmaktadır.İnsanlar tedirgin yetkililere önemle duyurulur" diye yazdı. Cumhuriyet Savcısı Halil Şener ise aynı gün iki farklı daireye girildiğini ve birinin de kapısında zorlama olduğunu belirterek "Dört farklı parselden oluşan, parsellerin arasından karayolu geçen, sucusunun, sütçüsünün kapı şifresini bildiği, broşür bırakmak amacıyla hergün değişik insanları girip çıktığı bir lojmanlar topluluğu Bağlıca Lojmanları" diye yazdı. Savcı Şener, hafta sonu güvenlik sorunu konuşulmak üzere genel kurul toplantısı yapıldığını belirterek "Yönetim kurulu üyelerimizin Bakanlık ve diğer mercilerle yaptıkları görüşmelerde aldıkları cevapları duyunca acizliğimizi bir kere daha gördük, kahrolduk. Jandarma bölgesi olduğu gerekçesiyle polis görevlendirilemediğini öğrendik. Bir çözümü olmalı diye düşünüyorum. Umarım gerek Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gerekse bakanlık yetkilileri daha fazla can yanmadan gerekli önlemleri alırlar" dedi.

BARİ KÖY KORUCUSU OLSA

Hakim Seçkin Toydemir ise iki eve girilmesi ve bir kapının zorlanması olayının aynı gün, saat 15-18 arasında yaşandığına dikkat çekerek "Ankara'nın göbeğinde (burası tartışılabilir belki) jandarma bölgesi olan bir yer, polisin yetkisi yok. Hakkında koruma kararı olan bir çok insanın yaşadığı bir yer. Burası Bağlıca, ya da siz kısaca Dağlıca diyebilirsiniz. Genel Kurul toplantısında yönetimin, yetkililerin duyarsızlığından bahsetmesi çok üzücüydü gerçekten" dedi ve "En azından geçici köy korucusu olsa" diye espri yaptı.

SİLAHLA NÖBET TUTALIM ESPRİSİ

Hakim Murat Güler ise hakim ve savcılara ucuz silah alımına olanak sağlandığını hatırlatarak "İthal silahlar teslim edildiği zaman sıra ile gece nöbeti tutulursa haber olur, kamuoyu oluşur, çözüm çabuklaşabilir, geçmiş olsun" diye espri yaptı.

"AZ CEZA VEREN BİZ DE SORUMLUYUZ"

Hakim Suat Türkay ise hırsızlık suçlarında cezaların caydırıcı olmadığı görüşünü savunarak "Cezayı alt sınırdan tertip eden, olmadı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmeden, erteleyen veya paraya çeviren bizlerin de yasalarla oynayarak dolaylı af müessesini literatüre sokan siyasiler kadar olmasa da sorumluluğumuz mevcut bunda" diye yazdı.

BAĞLICA DEĞİL "DAĞLICA" OLSUN

Hakim Yahya Kesim ise "Öncelikle bu lojmanların adı Bağlıca yerine "Dağlıca" olmalıdır. Çok önemli diğer husus alan ya da alımına onay veren orada oturuyor mu?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber