Kendilerine 'Polis beni yakalayamaz' adı veren çeteyi polis yakaladı.

Haber Giriş : 16 Nisan 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, bir ihbar sonucu liderliğini K.Ö'nün yaptığı şebekeyi çökertti.

3 yıl önce aftan cezaevinden çıktıktan sonra sahte kimlikler kullandığı öğrenilen K.Ö'nün, şebekesindeki kişilere de kendisini farklı isimlerle tanıttığı öğrenildi. K.Ö'nün sevgilisi A.İ, H.Ö, M. A.A, ve A.K'nın bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, toplam 27 dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği bildirildi.

İşte çetenin insanları dolandırmak için kurduğu tuzak: Elemanlar Beylikdüzü'nde bir emlak ofisi tuttu ve evini satmak isteyen kişilerle bağlantı kurdu. Bu kişilerden evin fiyatı öğrenildi. Gazetelere bu fiyatın altında bir fiyatla satılık ilanı verildi. İlan üzerine kendilerine gelen müşterilerine evi gösteren şüpheliler, 20-25 bin YTL daha düşük fiyatla anlaştıktan sonra noterde satış yaptılar.

Özellikler toplu konutlarda bitmemiş ev ilanlarını takip ettikleri öğrenilen şebekenin, bu binaları tapu işlemlerinin tamamlanmamış olduğu için tercih ettikleri öğrenildi.

Sanıkların, kiraladıkları otomobillere sahte evrak düzenleyerek satış yaptıkları bildirildi. Gazeteye ilan veren şebekenin otomobilleri Anadolu'dan gelen kişilere sattıkları belirlendi. Çetenin, özellikle memurlara ve geliri düşük kişilere satış yaptıkları ve otomobilleri 2-3 bin YTL daha ucuza sattıkları öğrenildi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber