Reform paketi emekli maaşını düşürmeyecek

Haber Giriş : 16 Nisan 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu ile 2007 yılından sonra sistemde aylık bağlama oranlarına bir disiplin getirileceğini söyledi.

Başesgioğlu, kimi sendikaların Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı ile çalışanların ve emeklilerin maaşlarının düşeceğinin söylendiğinin hatırlatılması üzerine, tasarının bugün itibariyle emekliliğini hak etmiş olanları etkilemediğini söyledi. Birikmiş ücretlerin güncelleştirilmesine bir disiplin getirdiklerini, bu bağlamda 20 yıl sonra her şey sabit kalırsa bu aylık bağlama oranlarında bir indirmeyi öngördüklerini belirten Başesgioğlu, "Aylık bağlama oranlarında yasa yürürlüğe girdikten sonra 2007-2015 yılları arasında 3'ten 2.6'ya indirim oluyor. Bu bir disiplin" diye konuştu.

Bunun mutlaka emekli aylıkları düşecek anlamına gelmediğini de vurgulayan Başesgioğlu, emekli aylığının satın alma gücünün düşük veya yüksek olmasının ücretle bire bir bağlantılı olduğunu, çalışma sırasında ücretlerin yüksek olması halinde emekli aylığının da yüksek olacağını söyledi. Başesgioğlu, "Şu anda yaklaşık 3 milyon çalışanın SSK'ya bildiriminin asgari ücret üzerinden yapılıyor. Bu da emekli aylığının düşük olmasına yol açıyor" dedi.

yeniafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber