Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı, Kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların Trakya, İstanbul'un Avrupa yakası ile Antalya'nın iç ve doğu kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Konya, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Tunceli, Erzincan, Bingöl Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden, Trakya'da kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trakya ile Antalya'nın iç ve doğu kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Konya, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, dolu, hortum vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber