Ödemiş ve çevresi metrekareye 60 kg'a yakın yağış aldı

İzmir ve çevresine iki gündür yağan yağış, toprağı iyice doyurdu. Ödemiş’te şehir merkezi yağmurdan çok fazla etkilenmezken, tarlalar suya doydu. Önceki gün başlayan sağanak yağmur, Salı günü de gün boyunca devam edince yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar olumsuz etkilendiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2013 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş ve çevresi metrekareye 60 kg'a yakın yağış aldı

İzmir ve çevresine iki gündür yağan yağış, toprağı iyice doyurdu. Ödemiş'te şehir merkezi yağmurdan çok fazla etkilenmezken, tarlalar suya doydu. Önceki gün başlayan sağanak yağmur, Salı günü de gün boyunca devam edince yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar olumsuz etkilendiler.

Meteorolojiden yapılan açıklamada bölge genelinde metrekareye 60 kg'a yakın yağış düştüğü belirlendi.

OVAKENT YOLU BİLİNDİĞİ GİBİ

Öte yandan Ödemiş-Ovakent karayolunun bazı noktaları iki gündür süren aralıksız yağışlarla yine gölete dönüştü. Son 24 saatte metrekareye 29,2 kilogram yağışın düştüğü Ödemiş'te toprak suya doyarken, Küçük Menderes nehri yeniden akışa geçti.

Ödemiş-Ovakent yolunun kot seviyesinin düşük olduğu noktalarda yolun her iki yanındaki arklarında dolmasıyla yıllardır alışılan manzaralar yaşandı. Su altında kalan yolda sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar arıza yaptı. Her yağışta aynı sıkıntının yaşandığı yolun çevresindeki arazi yollarının da dereye dönüştüğü gözlendi.

MENDERES YENİDEN AKIYOR

Yaz mevsimi sonunda Beydağ Barajı'ndan bırakılan suyun kesilmesiyle yine kuruyan Küçük Menderes nehri ise son yağışlarla yeniden akmaya başladı. Birgi, Gelinboz, İlkkurşun, Rahmanlar gibi çayların da beslediği Küçük Menderes nehri ıslah projesi kapsamında hazırlanan yeni yatağından coşkuyla akıyor.

Küçük Menderes Sulama Projesi kapsamında Kaymakçı ve çevresinde döşenen kanallar için kazılan çukurlar da yağışlarla birlikte suyla dolarken, bazı vatandaşlar, dere yatıklarının değiştirilmesi nedeniyle bazı tarlaların suyla dolduğunu söylediler.

KESKİN'DEN BAHÇE YOLU VE KÖPRÜLERDE İNCELEME

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ilçenin yakın çevresindeki bahçe yolları üzerinde yapılan köprüleri yağışlı havada inceledi. Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bahçe arasında yaşayan vatandaşlarımızın kış aylarında yağışlarla oluşan çamurdan, yaz aylarında ise tozdan kurtararak ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla köprü ve asfaltlama çalışmaları yapmıştık. Bu çalışmaları aşırı yağışlarda da kontrol ederek, bahçe yollarının durumunu yerinde inceliyor, eksiklerimiz varsa kontrol ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber