Bağ-Kur, dürüstlüğe faiz uyguladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet yaşamını yitirenlerin yakınları tarafından maaşlarının yıllarca alındığı gerekçesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklililerine belli dönemlerde yaşadıklarını ispat yükümlülüğü getirirken, bazen de yakınlarının verdiği dilekçeye rağmen maaşını kesmiyor.

İzmir'in Urla İlçesi'nde oturan Ahmet Tevfik Gökmen, geçen aralık ayında 76 yaşında vefat eden Bağ-Kur emeklisi annesi Hatice Sevim Gökmen'in emekli maaşının kesilmesi için büyük uğraş vermek zorunda kaldı. Dilekçelerle başvurmasına karşın annesinin hesabına yatırılan 3 aylık 1090 YTL emekli maaşını neredeyse ?zorla' iade etti, 33 YTL de faiz ödedi.

Yıllarca Urla Yeni Mahalle Erinç Sokak'ta bakkal dükkanı işleten 3 çocuk annesi Hatice Sevim Gökmen, Bağ- Kur primlerini de ödeyerek, 20 yıl önce emekli oldu. Gökmen, yakalandığı hastalık sonucunda 19 Aralık 2005 tarihinde yaşamını yitirdi.

Sevim Gökmen'in oğlu Ahmet Tevfik Gökmen, Bağ-Kur'a dilekçe yazarak annesinin öldüğünü bildirdi. Buna karşın Bağ-Kur, aralık, ocak, şubat ve mart aylarına ait 272'şer YTL emekli maaşını ölen Hatice Sevim Gökmen adına bankaya yatırmaya devam etti.

Bankamatikten paraları çeken özel idareden emekli oğlu 57 yaşındaki Ahmet Tevfik Gökmen, ikinci kez kuruma maaşın yatırılmaması için dilekçe yazdı, ama yine başaramadı, Bağ-Kur, mart ayı emekli maaşını da bankaya yatırdı.

Ahmet Tevfik Gökmen, son çare olarak Bağ-Kur'un İzmir Kapılar semtindeki Bölge Müdürlüğü'ne gidip annesi adına bankaya yatırılan 4 aylık toplam 1090 YTL emekli maaşını geri ödemek için başvurdu. Ahmet Tevfik Gökmen, burada da bürokratik engellerle karşılaşmasına karşın, annesi için yatırılan parayı bankadan çektiği için 33 YTL faiziyle birlikte 1123 YTL olarak geri ödedi.

"Nasıl bir ülkede yaşadığını anlayamadığını" söyleyen Ahmet Tevfik Gökmen, şöyle dedi:

?İki kez maaşın yatırılmaması için dilekçeyle başvurdum. Yatırmaya devam edildi. Kuruma gidip parayı yatırmak istedim. Bana ?Oraya git, buraya git' diyerek bürokratik engel çıkarıldı. Son çare olarak müdür yardımcısına gittim. Parayı faiziyle birlikte zar zor ödedim. İlle Balıkesir'de 2 yıl boyunca ölen annesi Ümmühan Gençel'in görünümüne bürünüp bankadan emekli maaşını çeken oğlu Şerafettin Gencel gibi mi yapmak lazım.?

İzmir Bağ- Kur İl Müdürü Necati Çetiner, Ahmet Tevfik Gökmen'in kendilerine 16 Mart'ta Ordu'dan iadeli taahhütlü dilekçe ile annesine ait veraset ilamı ve 4 aylık çektiği maaşı bildiren belgeleri gönderdiğini açıkladı. Çetiner, ?Biz de bankaya yazı yazdık. Maaşın çekildiğini tespit ettik. Bu aydan sonra maaş ödemesini durdurduk. Biz bunca dosya arasında çalışıyoruz. İnsanlar bizlere biraz anlayış göstersin. İşimizi sabote etmeye çalışmasınlar? diye konuştu.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber