MEB üst yönetimine dava açan eski Genel Müdür, davalardan feragat etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemizde bugün AA gazetesi kaynaklı "Bakan Çelik'in en güvendiği bürokratı yargılanacak" başlıklı bir haber yayımlanmıştır. Haberin tüm metni aşağıda yer almaktadır.

Ancak habere konu davayı açan Eski MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü Tolga Yağızatlı; hem Remzi KAYA ile ilgili açtığı davadan (Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2005/763 sayılı dosya numaralı kararıyla) hem de Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat BİRİNCİ ile ilgili açtığı davadan (Yargıtay 4. Ceza Dairesinin 2005/ 29 sayılı dosya numaralı kararıyla) FERAGAT etmiştir.


Bakan Çelik'in en güvendiği bürokratı yargılanacak

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya hakkında bir üst düzey bürokratın atamalarındaki işlemler nedeniyle kamu davası açılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, Kaya'nın Bakan ve Müsteşarının "kanunsuz emirlerine yerine getirmemesi gerektiğini" belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Müsteşar Necat Birinci'nin Yargıtay'da 6 aylık hapis cezasına çarptırılmasına neden olan Bakanlık bürokratlarının atama işlemlerindeki hukuka aykırılık şimdi de Personel Genel Müdürü Remzi Kaya'yı mahkemelik etti.

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Dış İlişkiler Genel Müdürü Tolga Yağızatlı'ya ilişkin yapılan işlemler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kaya'nın yargılanmasına ilişkin verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazı değerlendirerek, kararın kaldılması görüşünü benimsedi.

Mahkeme, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirilen Yağızatlı'nın, yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından görevine iade edilmesinden bir gün sonra başka bir birime verildiğini; bu kararın da yargıdan döndüğünü ancak Yağızatlı'nın yine bir gün Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde tutulduktan sonra başka birime verildiğini kaydetti.

BAKAN'IN KANUNSUZ EMİRLERİNİ YERİNE GETİRMEMELİYDİ

Mahkeme kararında, yapılan görevlendirme işlemlerinin yanlışlığına dikkat çekerek "Böylece görünürde uygulanan mahkeme kararlarının yeni bir işlemle etkisiz kılındığı, Personel Genel Müdürü olan sanığın Yargı kararlarını yerine getirmesi gerektiğini bilmesi ve Bakan ve Müsteşarının kanunsuz ve suç teşkil eden keyfi emirlerini yerine getirmemesi gerektiği anlaşıldığından takipsizlik kararının kaldırılması cihetine gidilmiştir" denildi.

KAMU DAVASI AÇILACAK

Mahkeme, takipsizlik kararını kaldırılmasına paralel olarak MEB Personel Genel Müdürü Kaya hakkında kamu davası açılmasının gerekli olduğunu bildirdi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nda çoğu il milli eğitim müdürleri olmak üzere çok sayıda üst düzey bürokratın atamalara ilişkin suç duyurusu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber