Polis müdürü hakim karşısında

Adapazarı'nda, geçen yıl 14 yaşındaki Ö.Ç.'ye yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Davayla ilgili 1 kişi hakkında daha yakalama emri olduğu öğrenildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, geçen yıl meydana geldi. 14 yaşındaki Ö.Ç.'ye yönelik cinsel istismar olayıyla ilgili davaya, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt dışına kaçan ve geçen aylarda yakalanarak cezaevine konulan davanın 1 numaralı sanığı polis müdürü N.Ş. de mahkemede hazır bulundu. Hakim karşısına çıkan N.Ş., "Cebir kullanarak cinsel saldırı", "Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar" suçlarından yargılanıyor.

Bir önceki mahkemeyi, Ö.Ç.'nin psikolojik durumuyla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor gelmesi için erteleyen hakim, raporun gelmesiyle savcının mütalaasını istedi. Savcının mütalaasını hazırlaması için dava yine ertelendi. Davayı, Aile ve Sosyal Bakanlığı Vekili Hanife Özge Kayalı da takip etti.

Öte yandan Ö.Ç. davasında, hala firari olan 1 kişinin daha olduğu ve hakkında yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi.

Söz konusu olayla ilgili 32 kişi gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili aranan polis müdürü N.Ş. ise yurt dışına kaçtı. N.Ş. de geçen aylarda yakalanarak Türkiye'ye teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber