MGK kararıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2004 yılındaki MGK kararıyla ilgili, "481 sayılı bu MGK kararı Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmedi. Başbakanlıkça herhangi bir işlem yapılmadı, hiçbir kişiye veya kuruma gönderilmedi. Yok hükmünde muamele yapıldı. Hukuken sonuç doğurması için Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesi gerekir, böyle bir şey olmamıştır. 481 sayılı MGK kararına dayalı olarak şunlar şunlar yapıldı deniliyorsa hiçbirisi doğru değildir" dedi.

Taraf gazetesinde yayınlanan 2004 MGK kararı sorulmuştu. Bugün belgelere ulaştığımızda AK Parti'nin yüzünü kızartacak bir hareket olmadı. Bir gazeteci 2004 tarihinin MGK toplantısının kararını yayınladı. Bu bir karardır. MGK kanununa bakmamız lazım. MGK: Tutanaklar ve görüşmeler kesinlikle yayınlanamaz ve açıklanamaz. Kararlar MGK'nın kararına göre açıklanır diyor.

Bu kararların bilinmesi mümkün değil. Peki karar nasıl açıklanabilir. Mahkeme yada merci açıklansın dediği zaman o kararın ilgili kararın mahkemeye gönderilmesine karar verilir. Yani MGK'Dan bir karar istendiği zaman ona yine MGK karar verir. Bir gazetecinin bu kararı açıklaması kanunen mümkün değil.

Bildiriler var. Toplantıdan sonra şunlar şunlar görüşüldü diye o bildiridir. Kararlar MGK'nın alacağı karara bağlı. MGK'nın genel sekreterlik kanunun sonradan değişti. MGK'nın anayasanın 118. maddesi gereğince alınan kararların görüşlerini bakanlar kuruluna bildirir.Kanun 4. maddeye göre Bakanlar Kurulu'na bildirir uygulanması ve takipi için bir başbakan yardımcısı görevlendirilir. Birisi bunu ele geçirmiş yayınlıyor.Sır ve gizlilik içinde kalması gereken belgelerin açıklanması yayınlanması yasak. Bunu yapan cezai sorumlulukla karşı karışya gelebilir. Ama eğer arkası da gelmeyecek olursa yasal olarak gereken yapılır.

Tavsiye kararı bakanlar kurulu kendi kararı yapmadıkça görev vermedikçe sümen altında kalan kararlardır. Bütün belgeleri inceledik AK Parti birşey yapmamış. Bu MGK kararı Bakanlar Kurulu'Nda imzaya açılmadı ve karar alınmadı. Başbakanlıkça bir karar alınmadı. Bir talimat verilmedi. Yok hükmünde kabul edildi.

MGK kararları tavsiye kararlarıdır, doğrudan uygulanma şansı yok.

Yayınlananların tarihine baktım. Ecevit ve bugüne kadar MGK kararların uygulanmasına dönük kurul oluşturulmuş ve bazı bilgiler gönderilmiş.

481 MGK kararına dayalı olarak şunlar şunlar yapıldı deniliyorsa hiç bir işlem yapılmış değil. Daha önce alınmış kararlar imzayı gördüğüm için söylüyorum. Bazı işlemler yapılmış. Bu karardan dolayı hiç bir işlem yapılmamış. Aksini ispat eden olursa yüzleşmeye hazırım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber