LPG zammı şaşırttı/ Video

Zamma gerekçe olarak yurtdışı maaliyetlerindeki artış gösterildi ancak ne petrol ne de döviz fiyatlarında böyle bir artış yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkanvekili Hatice Kalyoncu, LPG'ye yapılan 30 kuruşluk zamma yurtdışı maliyetlerindeki artışın gerekçe olarak sunulduğunu belirterek, buna rağmen petrol ve döviz fiyatlarında bir artış yaşanmadığını söyledi.

Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden LPG'de bugünden itibaren geçerli olmak üzere yapılan 30 kuruşluk zammı değerlendirdi.

Yapılan zammı anlamsız bulduklarını vurgulayan Kalyoncu, "Zamma gerekçe olarak yurtdışı maaliyetlerindeki artış gösterildi ancak ne petrol ne de döviz fiyatlarında böyle bir artış yok. Yani gerekçe gösterilen maaliyet artışının ne olduğu ve neden kaynaklandığı bilinmemektedir" dedi.

"LPG'nin alternatif enerji olması, çevreye daha az zarar veriyor olması sebebiyle teşvik görmesi gerekirken bu tip yaptırımlar tüketiciyi pahalı ve çevreye daha fazla zarar veren petrole yönlendirmektedir" diyen Kalyoncu, "Ayrıca hala çoğu evde kullanılan tüpe de yapılmış olan zam nedeniyle tüketiciler zor durumda bırakılmaktadır.Burada hükümete düşen görev bu fiyatların artış mekanizmasını kontrol etmek ve gereksiz yapılan zamların önüne geçilmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

LPG'ye gece yarısı 30 kuruş zam

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Dünyada petrol fiyatları düşerken LPG'ye yapılan zam, esnafı şaşırttı" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyada petrol fiyatları düşerken LPG'ye yapılan zammın esnafı şaşırttığını belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, aylık enflasyonun yüzde 0,01, yıllık enflasyonun yüzde 7,32 açıklandığı gün, LPG'ye yüzde 13,75, evlerde kullanılan tüpe yüzde 15,41 zam yapılmasının kendilerini şaşırttığını ifade etti.

Bir yıl geçmeden tüp gaz fiyatlarının 64 liradan 75,5 liraya çıktığını belirten Palandöken, "Doğal gaz olmayan evlerde ve iş yerlerinde ağır kış şartlarında vatandaşın daha yoğun olarak kullandığı tüp gazdaki harcamalar milleti canından bezdirdi. Geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımız da kaçak tüp kullanmaya yönelerek resmen evinde bombayla yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Palandöken, dünyada petrol fiyatları düşerken ticari araçların yoğunlukla kullandığı LPG'ye 30 kuruş zam gelmesinin esnafı şaşırttığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki 9 milyon 73 bin otomobilin yüzde 41,5'i LPG'lidir. Her yıl, 300 binden fazla araç dönüşüm yaptırıyor. Ticari araçlarla beraber 4 milyondan fazla araç LPG kullanırken, yapılan zam darbe vurmuştur. LPG'ye yapılan zam geri alınarak vatandaşımız rahatlatılmalıdır. Akaryakıt fiyatları üzerindeki ÖTV ve KDV oranı düşürülmediği sürece kaçak kullanımı artar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber