OSB'de cami temeli atıldı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "çok fazla cami oluyor" diyenleri eleştirerek, “Bu sözü sarf edenler yer bulamayıp yağmurun altında namaz kılan kardeşlerimizi dikkate almalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Camiler ihtiyaçtır" dedi.

Tekstil firması sahibi İsrafil Uçurum ve Arif Uçurum tarafından Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaptırılan caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Coş, caminin, OSB'deki işveren ve işçilere motivasyon sağlayacağını belirterek, hayırsever işadamlarına teşekkür etti. Coş, 'çok fazla cami oluyor' sözünü sarf edenleri eleştirerek, "Genellikle bu sözü eden arkadaşlarımız camileri sayıyor ama bir cuma çıkışında ne kadar yoğun olduğunu -maşallah- yer bulmakta ne kadar zorlanıldığını yakinen incelemedikler için belki sabah namazını falan dikkate alıp 'bu kadar camiye gerek var mı' diye tartışma yapabiliyorlar. Halbuki bir cuma namazında, yağışlı bir havada yer bulamadığı için yağan yağmurun altında namaz kılmak zorunda kalan ya da 45 derece yakıcı güneşin altında açık havada namaz kılmak durumunda kalan kardeşlerimiz var. Onların durumunu da dikkate almak lazım" şeklinde konuştu.

"GÜLLER ÇOĞALACAK, DİKENLER AZALACAK"

Camilerin ihtiyaç olduğunu vurgulayan Coş, İl Müftülüğü verilerine göre nüfusa oranla cami sayısının, ihtiyacın altında olduğunu kaydetti. Bu ihtiyacın karşılanmasında hayırseverlerin yardımlarının önemine işaret eden Vali Coş, "Adana'da bir çivi fazla çakılmasına bir hayrın daha fazla işlenmesine vesile olan bir güzelliğin daha çoğalmasına imkan sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız güzelliklerin artması, kötülüklerin azalmasıdır. Bunun için hep beraber ekip ruhu içinde çalışacağız. Adana'mızda güller çoğalacak, dikenler azalacak inşallah" diye konuştu.

Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütcü de camiyi yaptıran hayırseverlere teşekkür ederek, OSB yönetimi olarak, işveren ve işçilere şehir hayatının tüm gereksinimlerini sunmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Camiyi yaptıran hayırsever işadamlarından İsrafil Uçurum manevi açıdan büyük önem taşıyan bir projede yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Coş, İl Müftüsü Arif Gökce, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, kurum temsilcileri ve hayırsever işadamları tarafından temel atma töreni gerçekleştirildi.

İşadamlarından Arif Uçurum'un adının verildiği cami, 2 bin 500 kişiye hizmet verebilecek. Yaklaşık bin 500 metrekare olacak Arif Uçurum Camii'nin 1,5 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber