Adliyeden uyuşturucu çalanlara 18'er yıl hapis

Diyarbakır Adliyesinde adli emanetten geçen yıl uyuşturucu çaldıkları iddiasıyla yargılanan tutuklu 2 sanık 18'er yıl 8'er ay hapis ile 93 bin 740 para cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adliyeden uyuşturucu çalanlara 18'er yıl hapis

Diyarbakır Adliyesinde adli emanetten geçen yıl uyuşturucu çaldıkları iddiasıyla yargılanan tutuklu 2 sanık 18'er yıl 8'er ay hapis ile 93 bin 740 para cezasına çarptırıldı.

Adli emanet deposundan geçen yıl 328 kilo eroin, 55 kilo esrar, 97 kilo hint keneviri ile 11 bin 715 captagon hapın çalınmasıyla ilgili Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mücahit Okay ile Burhan Okay ve avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların işledikleri "suçun vasıf ve mahiyeti", "mevcut delil durumu" ile "kaçma şüphesi" gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Savcının hazırladığı mütaalaya karşı Burhan Okay'ın avukatı Süleyman Elhakan yaptığı savunmasında, müvekkilinin tanık beyanlarıyla bu dosyada sanık durumuna düştüğünü söyledi.

Uyuşturucu maddenin bulunduğu odanın 18 temizlik görevlisinin ortak kullandığı oda olduğunu ileri süren Elhan, "Uyuşturucunun bulunduğu oda istinaf mahkemesinin bulunduğu binadır. Hiçbir kamera görüntüsünde sanıkların elinde poşet bulunmuyor. Bu kadar yüklü miktarda uyuşturucu maddenin dışarı çıkarılırken görülmemesi mümkün değildir. Suç ile ilgili hiçbir delil elde edilememiştir. Tanık beyanları ile dosyadaki deliller uyumlu değildir. Tanıklar işten çıkırılması korkusuyla yalan beyanlarda bulunmuştur. Polis memurlarının beyanları ise gerçeği yansıtmıyor. Dosyada bazı tanıklar dinlenmemiştir. Müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme başkanı tarafından son sözleri sorulan tutuklu sanıklar Burhan ve Mücahit Okay ise 15 aydır tutuklu bulunduklarını, bu nedenle maddi ve manevi olarak mağdur olduklarını belirterek, beraatlerini istedi.

Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme, adli emanet deposundaki uyuşturucunun çalınması olayına ilişkin olarak sanıklar Burhan Okay ve Mücahit Okay'ı "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak" suçundan 15 yıl 7 ay ve "nitelikli hırsızlık suçlarından" ise 3 yıl 1 ay ay hapis cezasına çarptırdı.

Kararda, verilen cezanın suç konusu uyuşturucu maddenin eroin olmasından ve eylemin birden çok kez yapılmasından dolayı artırıldığı belirtildi. Mahkeme 93 bin 740'ar lira adli para cezası da uyguladığı sanıklar hakkında etkin pişmanlık hükümlerini uygulamadı.

Ayrıca mahkeme aynı dosyada yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan adliyede taşeron şirketin temizlik şefi Mehmet Okay'ın dosyasını ise ayırdı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanıklar Mehmet Okay, Mücahit Okay ve Burhan Okay'ın, adli emanet eşya deposunun üst kısmından geçen havalandırma borularından sürtünerek depoya girdikleri iddiasıyla, uyuşturucu maddelerin çalındığını yapılan sayımda tespit edildiği kaydedilmişti. İddianamede, TMK 10. Maddesiyle ile yetkili mahkemelerde görülen 12 dosyaya ait uyuşturucu maddenin çalındığı belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber