Bakanı Çelik: Danıştay kararına rağmen hizmet içi eğitimlerimize devam edeceğiz

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay kararının formasyon konusunu kapsadığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Danıştay kararına rağmen hizmet içi eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, pedagojik formasyon kursu konusunda "Danıştay kararına rağmen hizmet içi eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.

Bakan Çelik, YÖK'ün kendi yetki alanında olduğunu öne sürerek açtığı davada, Danıştay 8. Dairesi'nin aldığı ilk karar olan, yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Kendi uygulamalarının yükseköğretim alanına müdahale anlamına gelmediği görüşünü tekrarlayan Bakan Çelik, "Danıştay kararına rağmen hizmet içi eğitimlerimize devam edeceğiz. Eğer Danıştay formasyon konusunda bir şey söylüyorsa ona uyarız ve yapmayız. Ancak biz halen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlik formasyonuna sahip öğretmenlere hizmet içi eğitim vereceğiz"şeklinde konuştu.

ALEVİLİK MÜFREDATA AB İSTEMEDEN GİRDİ

Seçmeli din dersi konusunda da özel bir çalışmaları bulunmadığını aktaran Bakan Çelik, "Avrupa Birliği'nin Alevilik konusunda bir telkini olmamasına rağmen, okullardaki müfredatta Alevilik konusuna yer verdik. Aslında birileri, 'bir Alevilik çatışması çıkarabilir miyiz' gayreti içinde "dedi. Güneydoğu'da eğitimin ihya edildiğini belirten Bakan Çelik, Güneydoğu'da eğitim sorununun çözülmesi için Başbakan Erdoğan'ın kendisine özel talimat verdiğini de söyledi. Bakan Çelik, "Son yılarda İstanbul'dan sonra en büyük yatırımı Diyarbakır'a yapıyoruz" şeklinde konuştu.

KIZ ÇOCUKLARINI EĞİTMEK İRTİCA MI?

Bakan Çelik, terörle mücadele konusunda da "Bölücülüğün panzehiri AK Parti'dir" diye konuştu.Okulların yüzde 90'ında internet imkanının sağlandığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Okulların internete kavuşması irtica ise, buyursun gelsin. Bunu anlatsın. Demek ki irtica modern ve çağdaş eğitime ulaşmakmış. Kız çocuklarını okula göndermeyeni AK Parti iktidarı ikna etmiştir. Bu irtica mıdır? Birisi bana Milli Eğitim Bakanlığı'nda geriye gidişe neden olan bir projesini göstersin" diye sordu. Türk halkının Cumhuriyetle bir problemi olmadığını da vurgulayan Bakan Çelik, "Türkiye'de hangi geri zekalı, bizi bir hanedan ailesi yönetsin ister. Halk cumhuriyeti benimsemiştir" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber