Beş yaş altı engelli çocuklara rapor engeli

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, beş yaş altı engelli çocuklarına Kadirli Devlet Hastanesinden rapor verilmediği ve sağlık kurulunun engelli raporlarında 5 yaş sınırlaması getirdiğini söyleyen aileler mağdur olduklarını belirtip yetkililerden yardım istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beş yaş altı engelli çocuklara rapor engeli

5 yaş altı ağır engelli çocuklara dahi Kadirli Devlet Hastanesinde rapor verilmediğini ve kendilerine verilen raporlar da ise "5 yaşından sonra başvurması uygundur" şeklinde ibare bulunduğunu belirten aileler bu durumun keyfi uygulama olduğunu belirtip konunun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Kadirli Devlet Hastanesine 3 yaşındaki engelli çocuğu Barış Kurtgöz'e rapor almak için başvuran ve aynı şekilde kendilerine de hastane kurulunca "5 yaşından sonra başvurması uygundur" şeklinde rapor verildiğini belirten Halime Kurtgöz, bu durumda engelli ailelerin mağdur olduğunu belirterek, "Benim çocuğum SP hastası yani beyin felci geçirdi. Ne yürüyebiliyor ne de akranlarının zeka ve bilgisine sahip. Ağır engelli yani. Bize dahi hastaneden rapor çıkmadı.5 yaşından sonra gelin rapor verelim dediler. Bu duruma çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

Türkiye Umut Damlası Engelliler Derneği Başkanı Altok Boy ise Kadirli ilçesindeki bu uygulamanın tamamen keyfi muamele olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye Cumhuriyeti Kanunları Türkiye'nin heryerinde geçerlidir. Kadirli Devlet Hastanesinin 5 yaş altı çocuklara rapor vermeyip ailelere de siz 5 yaşından sonra gelin demesi tamamen kanuna aykırı ve keyfi muameledir. Dernek olarak bizim 5 yaş altı onlarca üyemiz var ve hepsinin de raporu var. Kanun İstanbul'da ayrı Ankara'da ayrı Osmaniye'de ayrı olamaz. Kadirli Devlet Hastanesini bir an önce bu yanlış uygulamadan dönmeye davet ediyorum."

Kadirli Devlet Hastanesi Başhekimi Şamil Gerek ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Her sağlık kurulu kendi içerisinde bağımsızdır. Türkiye'nin başka il ve ilçelerinde 5 yaş altı çocuklara oranın sağlık kurulunca engelli raporu veriliyor olabilir. Kadirli Devlet Hastanesi Sağlık Kuruluna siz neden sağlık raporu vermiyorsunuz diye kimsenin deme hakkı yok. Olaydan mağdur olduğunu düşünen kurulumuza itiraz eder."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber