Odacı karşısında ezilmesin diye memura yüzde 55 zam yaptık

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeler, memurlara hükümetten daha eli açık davranıyor. Bahçelievler Belediyesi 268 memuruna her ay standart maaşından yüzde 55 daha fazla ödeme yapacak. Belediye ile Bem-Bir-Sen arasında yapılan ve belediyedeki 268 devlet memurunu kapsayan 'Sosyal Denge Toplu Sözleşmesi' ile her memura ayda en az 350 en fazla 600 YTL fazla ödeme yapılacak, ayrıca bayramlarda da 500 YTL ödenecek.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bu uygulamanın daha önce Bahçelievler Belediyesi'nde hiç olmadığını belirterek, "Ancak baktık ki belediyemizde odacı ve şoförler müdürlerinin iki misli maaş alıyor en azından bu dengesizliği gidermek istedik" dedi.

BAŞKA VERENLER VAR: Bazı belediyelerde memurlara bu tür desteklerin yapıldığını da belirten Develioğlu şöyle devam etti: "Memurumuz daha iyi şartlarda yaşasın istiyoruz. Böyle bir ödeme mecburiyetimiz yok ama vicdanen yapmak zorundaydık. Bize yılda yılda en fazla 2.5 milyon YTL yük getirebilir. Bütçemizde herhangi bir artış yok. 2 yıl önce İller Bankası ne veriyorsa yine onu veriyor. Ancak memurlarımızın da bundan sonra daha verimli çalışacağına inanıyoruz ve belediyemizin diğer gelirlerinin artacağını tahmin ediyoruz."

MESAJ DEĞİL GAYRET: Başkan Osman Develioğlu bu zamla Ankara'ya mesaj mı veriyorsunuz? şeklindeki soruyu, "Hayır böyle bir şey yok. Biz sadece memurumuzun daha rahat geçinmesi için gayret ediyoruz. İmkanlarımızı zorluyoruz" diye yanıtladı. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da "Biz çalışan için çalışanımız da halkımıza hizmet edenler için var. İstiyoruz ki belediyelerde çalışanlarımızın yüzü gülsün, eşitsizlik olmasın" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber