İyi ki varsın öğretmenim

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe öğretmeni Bilal Zemin, maddi durumu kötü öğrencileri için bir yardım maili yazdı. Cevaplarla birlikte yardım da yağdı. Bu sayede 860 öğrencisini giydirdi. Ayrıca kendi okulu dışında 80 okula da yardım yaptı

İDEALİST bir öğretmenin girişimciliği yüzlerce öğrencinin hayatını kurtardı. 2005 yılında Adıyaman'ın Celal Bayar İlköğretim Okulu'na atanan Bilal Zemin, kıt kanaat geçinen ailelerin çocuklarının eğitimine kaynak ayıramadığını gördü... Üye olduğu bir internet sitesine ve tanıdıklarına öğrencilerinin durumunu gösteren fotoğraflarla birlikte bir mail gönderdi.

TÜM ülkeyi ve dünyayı dolaşan mail kısa sürede ses getirdi ve Bilal Öğretmen'e öğretmene binlerce telefon geldi. Hayırseverler öğretmenden, Okul Aile Birliği'nin hesap numarasını alanlar yardım yağdırdı. Maddi yardımda bulunamayanlar ise bilgisayar, kitap, giyecek, masa, sandalye gönderdi. Harabe halindeki okul kısa zamanda kolej görünümüne kavuştu.

TOPLANAN yardımlar o kadar büyüdü ki kendi okullarını aştı... Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 80 okula yardım edildi. Vatandaşların duyarlılığına teşekkür eden Bilal Zemin, 4 ay gibi kısa bir sürede 22 bin insana yardımda bulunduklarını söyledi. Zemin ?Biz bir adım attık. Asıl övgüyü biz değil yardım eden Türk halkı hak ediyor' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber