Öğrencilerin moral ve motivasyonu arttırmak için toplantı yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lisans Yerleştirme (LYS) sınavına girecek öğrencilerin moral ve motivasyonu artırmaya yönelik alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere toplantı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2013 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin moral ve motivasyonu arttırmak için toplantı yapıldı

Düzenlenen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Nihat Yıldırım, Hülya Aydoğdu ile lise müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Bu yıl (LYS) sınavına girecek yaklaşık 17 bin öğrencinin moral ve motivasyonlarının artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Şanlıurfa'da özellikle son dönemlerde yapılan okullarında faaliyete geçmesiyle birlikte önümüzdeki aylarda yapılacak olan (LYS) sınavlarında İlimizde büyük bir sıçrama yapması beklenilmektedir. Meslek liselerimizin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu biliyoruz.Tarım işçiliğinde çalışan öğrencilerimiz ile taşımalı eğitimdeki yoğunluk gibi başarıyı olumsuz etkileyen unsurlar elbette var.Bütün bunlara rağmen Şanlıurfa olarak başarılı olmak zorundayız. Biz bu toplantıları artık rutin hale getireceğiz. Bu gayret ve takiplerimiz devam ettiği sürece 1-2 yıl içerisinde Şanlıurfa LYS sınavlarında üst sıralara gireceğine inanıyorum" dedi.

Metin İlci, yapmış olacakları başarının geleceği de etkileyeceğini ifade ederek, "Şanlıurfa olarak bu yıl eğitimle ilgili çok toplantılar yaptık. Bugünde lise müdürlerimizle bir araya gelerek eksik olan ve aksayan bir şeyler varsa bunları değerlendirmek istedik. İnanıyoruz ki buradaki başarı gelecekte ki başarıyı da etkileyecek. Çocuklarımızın hedef belirlemenin önemli olduğuna inanıyorum. Başarı beklemenin bir baskı oluşturmamasını ve doğru olmadığına inanıyoruz. Kendimizden emin bu önümdeki günleri çok iyi değerlendirerek, bunu daha bilinçli daha ileriye götürmeyi planlıyoruz. Hedef belirleme ve bunun başarılabilirliğini onlara inandırmak çok önemli. Velilerle birlikte bu süreyi çok iyi değerlendirelim. Sizlerin talepleri ve fikirleri bizim için birinci önceliğimizdir" diye konuştu.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış tarafından öğrencilerin moral ve motivasyonu artırmaya yönelik hazırlanmış olduğu sunumun ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber