Uzunmehmet Göğüs Ve Meslek Hastalıkları Hastanesi yüz akı oldu

Zonguldak’ta uzun yıllar meslek hastalıkları ve göğüs hastalıklarına yönelik hizmet veren Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi, yeni haliyle hem çalışanları hem de hastaları mutlu etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzunmehmet Göğüs Ve Meslek Hastalıkları Hastanesi yüz akı oldu

Zonguldak'ta uzun yıllar meslek hastalıkları ve göğüs hastalıklarına yönelik hizmet veren Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi, yeni haliyle hem çalışanları hem de hastaları mutlu etti.

Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği ile hastane yönetiminin ortaklaşa olarak bir yıldır yürüttüğü çalışmada sona gelindi. Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan düzenlemeler halkı ve çalışanları memnun etti. Hastanenin poliklinik ve hasta odalarında birçok değişikliğe yapan hastane yönetimi hastaların yüzünü güldürdü.

Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akca, yaptıkları çalışmaları anlattı. Poliklinik binasındaki düzenlemeleri anlatan Akca, şöyle dedi:

"Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi polikliniğinin tadilatı sonrası hali ile ilgili bilgiler verecek olursak, poliklinik tuvaletlerimiz çok eskiydi. Hastalar için çok sağlıklı durumda değillerdi. Tuvaletleri hastalarımız için uygun standartlarda ve daha sağlıklı bir şekilde imalatını yaptık. Hastanemizde engelliler için özellikle poliklinik binasında düzenlemeler yaptık. Eskiden mesleki sağlık kurulumuzun arşiv odasını iptal ederek engelliler için bakanlığımızın standartlarına uygun engelli hasta tuvaleti yaptık. Daha önce olmayan engelli tuvaletini hastanemize kazandırdık. Buraya başvuran hastalarımız genelde yaşlı ve bazı engelleri olan hastalar vardı. Bunların hastanemizde ihtiyaçlarını giderebileceği bir yer yoktu. Daha önce böyle bir planlama yapılmamıştı. Onları düşünerek buraya geldiklerinde, sağlık hizmetlerinin yanında, kendileri ile ilgili ihtiyaçları giderebilecek hizmetleri verme amaçlı çalışmalar oldu."

POLİKLİNİĞE ENGELLİ İZİ

Engelli hastalar için poliklinik binasına engelli izi sistemi kurduklarını ifade eden Başhekim Fatih Akca, "Hastanemizin polikliniğinde başvuran hastalarımızın özellikle engelli hastalarımıza yönelik yaptığımız düzenlemelerden birisi de hastanemizde daha önce olmayan özellikle görme engelli hastalarımız için bir engelli izi oldu. Onların hasta danışma bankosuna ve hasta kabul bankosuna ulaşabilecekleri işaretler yaparak ve hastalarımıza yardımcı olacak bir personel de buraya tahsis ederek onların gerektiği şekilde sağlık hizmetlerini almaları için yaptığımız düzenlemelerden birisi de engelli polikliniğidir. Hastalarımız burada engelli polikliniğine gelip muayenelerini olabiliyorlar" diye konuştu.

MERKEZİ HASTANE RANDEVU BİRİMİ

Sağlık Bakanlığı'nın politikalarından birisi olan merkezi hastane randevu biriminin, Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde de kurulduğunu ifade eden Başhekim Akca, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın politikalarından biri ve bizim de çok önem verdiğimiz hastane randevu sistemine yönelik hastanemizde bir çalışma da yaptık. Merkezi hastane randevu biriminde bir arkadaşımız görevlidir. İnternet, telefon üzerinden hastane randevu sisteminden randevu alamayan hastalarımızı buraya yönlendiriyoruz. Hastalarımız, 15 gün sonra hekimi burada görevde mi, yoksa başka hekim ister mi? Taleplerini alarak biz o gün saat kaçta, hangi hekime muayene olacağını sisteme girerek hastalara yardımcı oluyoruz. Hastanemizdeki yığılmaların da bir miktar önüne geçebiliyoruz. Bu uygulamadan sonra Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ndeki muayene oranımız geçmiş yıllara göre iyi bir ilerleme kaydetti. Hastalarımıza böyle bir hizmet de sunuyoruz."

Diğer tadilatlar hakkında da bilgiler aktaran Başhekim Akca, "Polikliniğimizde yaptığımız tadilat sonrasında buradaki zemin, duvar, kapılar, bu polikliniği komple tadilat ederek aynı zamanda biz tefrişatını da yenilemek istedik. Burada hastalarımızın bekleme koltuklarını yeniledik. Hastanemizdeki hekim arkadaşlarımızın çalıştığı ortamı da daha güzelleştirerek oraların da tefrişatını komple baştan yenileyerek hizmete sunduk. Hekim arkadaşlarımızın çalıştığı masalar, bilgisayar sistemleri, giyinme dolapları ve hastalarımızın muayene olduğu masalarda bir takım düzenlemeler yaparak hastalarımızın daha iyi hizmet alması için düzenlemeleri yaparak hizmete sunduk. Polikliniğe başvuran engelli hastaların, hastanemize ulaşmasında hastanemizde daha önce olmayan ve standartlara uygun bir şekilde sağlık hizmeti almaları için engelli rampaları ve engelli izi hizmetini sunduk. Yaptığımız yeniliklerden birisi de acil servis bölümündeki acil müşahede odasındaki karyolalarını yeniledik. Hastanemiz solunum şikayetleri ile ilgili başvurulan hasta gruplarının çoğunlukta olduğu bir yer olduğu için burada genelde hastalarımız acil de olsa refakatçi ile geliyorlar. Onları da düşünerek hasta karyolaların, hasta yatakları ve refakatçi koltuklarını yeniledik" dedi.

UYKU BOZUKLUKLARI BİRİMİ

Hastaneye uyku bozuklukları tanısı veya şüphesi ile gelen hastaları bir gece misafir ettiklerini dile getiren Başhekim Fatih Akca, buradaki yenilikleri de şöyle anlattı:

"Hastanemize uyku bozuklukları tanısı veya şüphesi ile gelen hastalarımızın başvurup daha sonrasında uyku testlerini yaptığımız hasta odalarımız var. Odalarımızda hastalarımızı bir gece misafir ediyoruz. Sonraki süreçte hızlıca raporlamalarını yapıyoruz. Biz görece başladığımızda çok yoğun bir birimdi. Yaklaşık üç-dört ay sonraya randevular veriliyordu. Biz bu randevu süresini azaltmak için üç yataklı olan uyku bozuklukları laboratuvarımızın hasta odalarını dörde çıkartarak süreci kısaltmaya çalıştık. Hastalarımıza 7/24 hizmet veriyoruz. Hastalarımızın her türlü ihtiyaçlarını görebilecek şekilde odalar dizayn edildi. Nitelikli oda şeklinde yapıldı. Evdeki konforu burada aramamaları için gerekli düzenlemeler yapıldı."

HASTA ODALARI SİL BAŞTAN

Hastaların şikayetleri ve yapılan tespitler üzerine hasta odalarını da gündeme alan hastane yönetimi, refakatçi koltuklarını, karyolaları, yatakları, yemek masalarını değiştirdi. Her hastaya bir buzdolabı düşecek şekilde odaları düzenlediklerini söyleyen Akca, şöyle dedi:

"Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde yaptığımız yeniliklerden birisi de hastanemize başvuran hastalarımızın daha önce şikayetleri doğrultusunda ve bizim de bir takım tespitlerimiz doğrultusunda düzenlemeler yapmaya karar verdik. Öncelikli olarak hastalarımızın evlerindeki konforu yakalayabilmeleri için arkadaşlarımızla hastanenin dizayn ve düzenlemelerine yönelik bir takım kararlar aldık. Daha önce hastalarımızın karyolaları ve yatakları günümüz standartlarına uygun değildi. Biz bunlarla ilgili hastalarımızın hem yemeklerini daha rahat yiyebilecekleri, hem de evlerindeki konfora yakın bir hizmet verebilmek adına hasta karyolalarını değiştirdik. Aynı zamanda yataklarını da değiştirdik. Yataklarını da visko yatak olarak dizayn ettik. Her hastaya bir tane düşecek şekilde komodinlerin içerisinde buzdolapları monte ederek hastalarımızın hizmetine sunduk. Daha önce hastalarımız geldiğimizde, Genel Sekreterliğin kurulduğu dönemde biz de burada göreve yeni başlamıştık. Hastalarımız yemeklerini yatakların üzerinde yiyorlardı. Biz bunu da göz önüne alarak hastalarımızın yemeklerini yiyebilecekleri yemek masalarını da alarak onların hizmetine sunduk. Hastanemiz 142 yataklıdır. Yaklaşık 15 tane refakatçi koltuğu vardı. Bunlara ilave olarak aynı zamanda refakatçilerinin de daha rahat bir ortamda kalabilmeleri için refakatçi koltuklarına ek 100 tane refakatçi koltuğu aldık. 100 yatak olarak planlayıp almıştık. Hasta karyolalarının değiştirilmesi ve refakatçi koltuklarının eksikliklerinin giderilmesi için 2014 yılı Ocak ayından itibaren başlayacak olan çalışmaların hazırlıklarını yaptık. Hastaların kaldıkları odaları genişleterek daha ferah hale getirdik."

"DOKUNULMADIK YER KALMADI"

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akca'yı ziyaret edip hastanedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren ise hastanenin yeni vizyonuyla bölgeye hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti. Yapılan çalışmalar sonucunda yüz güldürücü sonuçlar alındığını ifade eden Eren, şöyle dedi:

"Başhekim çalışmalar ve yenilikler hakkında bilgiler aktardı. Daha paylaşmadıklarımız ile birlikte bir senede olan çalışmalardı. Buradaki ekip çok güzel bir iş çıkarttı. Yeniden burayı dizayn ettiler desek yeri var hakikatten. Çünkü dokunulmadık hiçbir yer kalmadı. Hasta karyolalarından tutun da içerideki tıbbi hizmet süreçlerine kadar tamamen değişti. Bu hastane ülkenin en eski hastanelerinden birisidir. Meslek hastalıkları anlamında sayılı hastanelerden birisidir. Bizim 2014 yılı içerisinde biraz da meslek hastalıklarına yönelik TTK ve ağır sanayi bölgede ağırlıklı, Fatih beyler önümüzdeki dönem meslek hastalıklarına yönelik faaliyetlerini ağırlaştıracaklar. Üniversite ile meslek hastalıklarına yönelir bir protokol yapıyorlar. Hastaların kanlarındaki ağır metalleri ölçebilmek adına çalışmalar olacak. Önümüzdeki dönem ufak tefek tıbbi tefrişat eksiklikleri gidereceğiz. Yüz güldürücü sonuçlar aldığımız hastanelerimizden birisi oldu. Ekip çok güzel çalıştı. Onlara teşekkür ediyorum. Uzman hekimle ilgili ufak tefek eksiklikler var. Uzun vadede kalıcı olarak çözeceğiz. Çok uzun yıllardır bölgeye hizmet veren bu hastane yeni vizyonuyla, yeni misyonuyla, yeni düzenlemelerle bölgeye hizmet vermeye devam edecek."

"BU HASTANE TÜRKİYE İÇİN BİR DEĞER"

Yapılan çalışmalarda Genel Sekreterliğin daima desteğini gördüklerini dile getiren Hastane Başhekimi Fatih Akca, hastaneyi eski günlerine getirmek için çabaladıklarını ifade etti. Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin Türkiye için bir değer olduğunu vurgulayan Akca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Genel sekreterime ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu dönüşümde bizim yanımızda oldular. Bizimle beraber oldular. Biz bu düzenlemeleri yapmadan önce kendisine gittiğimizde, bu hastanedeki yapmak istediğimiz dönüşümü kendilerine anlattık. O şevkle çalıştık. Hastalarımızın memnuniyetlerini en üst düzeye çıkartmak için çalıştık. Bu hastane Zonguldak için bir değer. Bu hastane Türkiye için bir değer. Türkiye'deki üç meslek hastalıkları hastanesinden birisidir. İstanbul Meslek Hastanesi ve Ankara Meslek Hastanesi ile Zonguldak Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'dir. Biz 1939 yılında kurulup hizmete başlamış bu hastaneyi yeniden eski güzel günlerine getirmek için çalışıyoruz. Yaptığımız işlerde belki görselliğe hitap eden şeyleri paylaştık ama işleyişle ilgili özellikle tıbbi hizmet alanında şu anda bulunduğumuz noktadan daha ileri gidebilmek için bir takım projelerimiz ve planlarımız var. Bunları yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka paylaşacağız. Bu hastane Türkiye'nin değeri, bu değeri biz insanlara göstermek ve anlatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Zonguldak Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'ni yeniden eski güzel günlerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber