Bir babanın dramı

Antalya’nın Finike ilçesinde, Azeri asıllı eşi ve iki çocuğuyla yaşayan mermer işçisi, Azerbaycan’a gitmek isterken eşinin Türkiye’den sınır dışı edilmesi üzerine zor günler yaşamaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir babanın dramı

Eşinin, evlenmeden önceki pasaportu ile çıkış yapması üzerine sınır dışı edildiğini söyleyen Finikeli mermer işçi, yetkililerden yardım istedi.

Mermer işçisi Mehmet Çalışır, Azerbeycan'a düzenlenen bir iş gezisinde tanıştığı Azeri Samire Çalışır ile 2004 yılında evlendi. Çiftin Elif ve Hilal Nur adında iki kız çocuğu dünyaya geldi. Samire Çalışır, eşi Mehmet Çalışır, Elif ve Hilal Nur ile birlikte 2009 yılında Azerbaycan'a gitmek isterken, evlenmeden önceki pasaportu ile çıkış yapmak istemesi üzerine Türkiye'den sınır dışı edildi. 33 yaşındaki Azeri Samire Çalışır'a Türkiye'ye 5 yıl boyunca giremeyeceği söylendi.

EVLİLİK CÜZDANINI GÖSTERDİK

Sınırda evlilik cüzdanlarını gösterdiklerini, polise eşi ve çocukları olduğunu anlatmaya çalıştığını söyleyen 37 yaşındaki Mehmet Çalışır, "Ancak, kabul edilmedi. Eşimin evlenmeden önceki pasaportu olduğu için sınır dışı edildi" dedi.

BENİM PASAPORTUMUN SÜRESİ DOLDU

2009 yılında gittikleri Azerbaycan'da bir ekmek fabrikasında iş bularak çalıştığını anlatan Mehmet Çalışır, şöyle konuştu: "Ancak, bu kez benim pasaportumun süresi dolmuştu. 10 gün önce Azerbaycan'dan sınır dışı olmamak için Türkiye'ye dönmek zorunda kaldım. Eşim ve 7 yaşındaki kızım Elif ile 5 yaşındaki kızım Hilal Nur orada mağdur durumda. Türkiye'ye gelemiyorlar."

ÇOK ZOR DURUMDAYIZ

Parası olmadığı için eşi ve çocuklarının yanına gidemediğini söyleyen mermer işçisi Çalışır, sözlerini şöyle tamamladı: "Yetkililerden yardım bekliyorum. Ya eşim ve çocuklarım buraya gelsin ya da ben onların yanına gideyim. Çok zor durumdayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber