Suşehri'nde okul sorunu çözülerek tekli eğitime geçildi

Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karşıyaka İlköğretim okullarındaki deprem riski nedeniyle öğrenim gören öğrencilerin ilçe merkezindeki başka okullara taşınmasıyla geçilen ikili sistemden tekrar tekli eğitim sistemine geçildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suşehri'nde okul sorunu çözülerek tekli eğitime geçildi

Suşehri ilçe merkezinde yaşanan eğitim karmaşası sonucu Atatürk Ortaokulunda ikili eğitime geçilmişti.

Bu durumdan rahatsız olan öğrenciler ve öğrenci velilerinin tepkisi üzerine harekete geçen ve ikili eğitim sisteminin doğru bir çalışma anlayışı olmadığını ve Suşehri'ne yakışmadığını belirten Kaymakam Kadir Perçi, "Eğitim alanında Suşehri Sivas'ın en iyisidir."dedi.

Kaymakam Perçi, "İlçemizdeki bazı okullarımızda deprem riski raporlarının çıkması sonucu Anadolu İmam Hatip Lisemizin, Hürriyet İlköğretim Okuluna taşınmasıyla birlikte bu okulumuzda okuyan öğrencilerinde Atatürk Ortaokuluna taşınması sonucu ikili eğitim sistemine geçilmişti. Ancak bu ilçede ikili eğitim sistemi olamazdı bizde bu doğrultuda Atatürk Ortaokulu içerisinde mevcut kullanılmayan alanları geçici çözümlerle ve teknik değişikliklerle oluşturduğumuz sınıflarla birlikte 21 şubesi olan okulumuzun derslik sayısını 37'ye çıkarttık. Şuanda Atatürk Ortaokulumuzda 6 bin metrekare kapalı alan mevcut olduğundan 750 öğrencimiz eğitim görmektedir. Geç saatte evlerine giden öğrencilerimiz ve öğrencilerini bu soğuk havada dışarıda bekleyen velilerimiz artık bu sorundan kurtulmuşlardır. Atatürk Ortaokulumuzda tekli eğitime geçilmiştir. Eğitim camiamız bölgeye hitap edecek şekilde her branşta daha sağlıklı eğitimi sürdürmektedir. Çünkü biz eğitimde Sivas'ın en iyi olduğumuzu söylüyoruz ilçemizde önümüzdeki 10 yıllık yeni eğitim çalışmaları doğrultusunda planlarımızı 2014 yılı Nisan ayına kadar tamamlayacağız. 2 tane ciddi biri 2014 yılı diğeri 2015 yılında olmak üzere yurt planlaması tamamlanmıştır. Yine acil çözüm bekleyen Suşehri Yatılı İlköğretim Okulumuzun da 150 öğrenci kapasiteli daha modern bir okula kavuşmasını sağlayacağız yeni okullar ilçemizdeki en büyük hedefimizdir. Daha modern ve yapısı itibariyle öğrencilerimizin en iyi eğitim göreceği okullarımızı inşallah ilçemize kazandıracağız. Kısacası Suşehri'nde her şey hazır helvayı yapmakta bize kalıyor planladığımız her şey zamanında ve sıkıntısız bir şekilde yürürse en büyük hedefimiz Türkiye genelinde eğitimde başarıyı yakalayıp ilk 50'ye girmek istiyoruz."şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber