Milli Eğitim Belediye'nin çocuk oyunu uygun görmedi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sihirli Köpek” isimli çocuk oyunu uygun bulmadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Belediye'nin çocuk oyunu uygun görmedi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği "Sihirli Köpek" isimli çocuk oyunu uygun bulmadı.

Aydın Belediyesi'nin oyunun sahnelenmesi ve okullara tanıtım afişlerinin asılması konusunda her yıl yaptığı yazılı başvuru, bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kabul edilmedi. Aydın Belediyesi'ne İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre imzasıyla gelen cevap yazısında inceleme komisyonunun oyunu uygun görmediği belirtilirken; ayrıntılı bir gerekçe sunulmadı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Nil Aycıl'ın yazdığı "Sihirli Köpek" adlı çocuk oyunu Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü repertuvarında bulunuyor. Oyun, İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından 2006-2007 sezonunda, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ise 2011 yılında sahnelenmişti. Sihirli Köpek bir çok belediye ve özel tiyatroların repertuvarında bulunan bir oyun olması sebebi ile tiyatro dünyasında nitelikli bir çocuk oyunu olarak değerlendiriliyor. Oyun halen Seyhan Belediyesi tarafından küçük izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

ÇOCUK GELİŞİMİNE KATKILI

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, dramaturgik olarak bu kadar başarılı bir şekilde kurgulanan ve pedagojik olarak çocukların gelişimine çok olumlu katkı sunan bir oyunun olumsuz bir değerlendirmeyle karşılaşmasının trajikomik olduğunu ifade etti. Fırtına, "Devlet Tiyatrolarında bile oynanan bir oyunun böylesine anlamsız bir şekilde değerlendirilmesinin gerekçesini merak ediyorum" dedi.

GEREKÇE MERAK EDİLİYOR

Aydın Sanat Etkinlikleri Derneği Başkanı Ali Aslan da, şehir tiyatrosunun sahneye koyduğu Sihirli Köpek isimli çocuk oyununun çok başarılı bir tiyatro oyunu örneği olduğunu söyleyerek, verilen kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. Oyunu izlediğini kaydeden Aslan, "Ben de tüm tiyatro severler gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği kararın gerekçesini merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber