Kaymakam Halim ve eşinden özürlü anneyi ziyaret

Eşme İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim ve eşi Esin Halim, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Özenç ailesini ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam Halim ve eşinden özürlü anneyi ziyaret

Kaymakam Halim'e ziyareti sırasında İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Karaman, Eşme Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran Şen ve vakıf personeli eşlik etti.

Yedi çocuğundan dördünün vefatına tanıklık eden ve yaşadığı acılardan dolayı gözlerini yitirerek engelli hale gelen anne Emine Özenç'i yaşadığı evde ziyaret eden Kaymakam Halim, ailenin dilek ve temennilerini dinledi.

İlçe Kaymakamı Halim, "1992 yılından bu yana 3 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Biz de bu vesile ile Özenç ailesini ziyaret ettik. Vakfımızdan düzenli sosyal yardım alan bir ailemiz. Anayasamız 10. ve 61. Maddeleri ile

bazı sosyal kesimleri güvence altına almış ve bu kesimlere yönelik yapılan faaliyeti pozitif ayrımcılık kabul etmiştir. Bu kesimlerden biri de engelli yurttaşlarımızdır" dedi.

Devletten düzenli yardım aldıklarını ve bu yıl 1,5 ton yakacak yardımının kendilerine teslim edildiğini ifade eden Emine Özenç ise, her ay düzenli olarak evde bakım ücreti ve engelli aylığı aldıklarını belirtti. Bunun da geçimleri için yettiğini kaydeden Özenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber