Ere dayak davasında hapis istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2006 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırklareli'nde bir ere dayak atarak beyin kanaması sonucu ölümüne neden oldukları iddiasıyla, biri tümgeneral beş sanığın yargılandığı davada, askeri savcı, esas hakkındaki mütalaasını yaptı.

Mütalaada, bölük komutanı Yüzbaşı Yetkin hakkında 14.5 yıl, dönemin Tugay Komutanı Tümgeneral Emin Ünal, Kurmay Albay Recai Elmaz ve Uzman Çavuş İlhan Önal hakkında ikişer yıl hapis cezası istendi. Diğer sanık merkez komutanı Yüzbaşı Nahit Balcı'nın beraati talep edildi.

Kırklareli'nde, Ahmet Fenkli adlı erin 2001 yılında dayak sonucu beyin kanamasından ölümüne neden oldukları iddiasıyla, dönemin Tugay Komutanı Tümgeneral Emin Ünal'ın da aralarında bulunduğu beş kişinin yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, Askeri Savcı Volkan Şahin, esas hakkında mütalaasını yaptı.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davaya müdahil olan Ahmet Fenkli'nin ağabeyleri Mehmet ve Fatih Fenkli ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada Askeri Savcı Volkan Şahin, esas hakkındaki mütalaasını yaptı.

"Zamanında otopsi yapılmadı"

Şahin, duruşmada dinlenilen tanık beyanlarından, Fenkli ile 3-4 askerin, 2001 yılının haziran ayı başında sahte telefon kartı kullandığının belirlenmesi üzerine Fenkli'nin üstlerince dövüldüğünü ve 4 temmuz 2001'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldığının belirlendiğini söyledi.

Fenkli'nin, beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğinin söylendiğini hatırlatan Şahin, Fenkli'nin cenazesine zamanında otopsi yapılmadığını, ancak teşhisi koyan bir doktor binbaşının ölümün 'akut kanamadan' meydana geldiğini söylediğini aktardı.

Şahin, esas hakkındaki mütalaasında Bölük Komutanı Yüzbaşı İsmet Yetkin'in Fenkli'yi sahte kart kullandığı gerekçesiyle dövdüğünün tanık beyanlarından anlaşıldığını belirtti.

Dönemin Tugay Komutanı Tümgeneral Emin Ünal'ın da aynı nedenle Fenkli'yi tokatladığının tanık beyanlarından anlaşıldığını savunan Şahin, Kurmay Albay Recai Elmaz'ın da daha sonra aynı nedenle koğuşların önünde Fenkli'yi 'bacaklarına tekme atarak' dövdüğünü ileri sürdü.

Uzman Çavuş İlhan Önal'ın da ölümünden önce Fenkli'ye karşı müessir fiilde bulunarak suç işlediği iddia edilen mütalaada, diğer sanık Merkez Komutanı Yüzbaşı Nahit Balcı'nın somut bir fiilinin bulunmadığı belirtildi.

Savcının esas hakkındaki mütalaasının ardından söz verilen sanık avukatları, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, esas hakkındaki savunmalarını yapmak üzere süre istediler.

Duruşma, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için 16 mayısa bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber