Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri meclise taşındı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerini sordu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri meclise taşındı

CHP Muğla Milletvekili ve Şanlıurfa Denetmen Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Şanlıurfa'da sık meydana gelen elektrik kesintileri hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Şanlıurfa'nın ilçeleri ve bağlı köylerindeki elektrik kesintileri ile ilgili önergede şu sorular yer aldı:

"Şanlıurfa'nın ilçeleri ve bağlı köylerinde sürekli olarak yaşanan elektrik kesintilerinin nedeni nedir? Bu konuda ilgili kurumlar herhangi bir çalışma yürütmekte midir? Bölgede yaşayan insanlar kesintilerin nedeni ve zamanı hakkında bilgilendirilmekte midir? Bilgilendirmeler hangi yollarla yapılıyor, herkese ulaşabilecek şekilde duyuruluyor mu? İçme Suyu borcundan dolayı elektrik kesintisi yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bu durumun yasal dayanağı nedir? Türkiye'de su borcundan dolayı elektriği kesilmiş köy ve mezralar var mıdır? Bunların sayısı nedir? Elektrik kesintilerinin önlenmesi için herhangi bir önlem alınmakta mıdır? Sık yaşanan elektrik kesintilerine bağlı olarak, beyaz eşya, televizyon gibi elektrikle çalışan aletlerde herhangi bir arıza tespit edilmiş midir? Kesintilere bağlı olarak oluşan maddi kayıplar karşılanacak mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber