İnci gibi bir öğretmen

Haber Giriş : 22 Nisan 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen İnci Erkut, kendini dar gelirli öğrencilerine adadı. 25 yaşındaki İnci öğretmen, başlattığı yardım kampanyasıyla öğrencileri için 26 koli giyecek topladı.
Hakkâri'deki Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda iki yıldır görev yapan Erkut, Türkiye'nin dört bir yanındaki arkadaşları ve meslektaşlarını telefonla arayarak fakir öğrencilerine kıyafet gönderilmesini istedi. Erkut'un çağrısı üzerine 26 koli giyim yardımı gönderildi. Öğretmenler, yardım kolilerini kendileri açarak, giysileri öğrencilere tek tek elleriyle dağıttı. Denizli Pamukkale Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Hakkâri'ye atanan Erkut, önce kitap kampanyası başlatmayı düşündüğünü, ancak öğrencilerinin ihtiyaçları üzerine giyecek kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Meslektaşlara çağrı
İnci öğretmen, "Arkadaşlarımı ve meslektaşlarımla telefonla görüşerek böyle bir kampanya başlattığımızı söyledim. Bunun üzerine giysilerin yanı sıra içinde kitap ve kırtasiye malzemeleri de olan 26 koli gönderildi. Yardımda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Meslektaşlarına Hakkâri'de görev yapmaları için çağrıda bulunan Erkut, "İstemeyenler olabilir, ancak gelip burada çalışsınlar. Dayanışma önemli, her koşulda ne şartlarda olursa olsun kenetlenmek gerekiyor" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber