Diyarbakır'da kar yağışı altında yürüyüş

Diyarbakır’da İnsan Hakları Haftası nedeniyle bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından yoğun kar yağışı altında yürüyüş ve ardından basın açıklaması yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da kar yağışı altında yürüyüş

Diyarbakır'da İnsan Hakları Haftası nedeniyle bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından yoğun kar yağışı altında yürüyüş ve ardından basın açıklaması yapıldı.

İnsan Hakları Derneği, Baro, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri, Kayıp Yakınları ve birçok STK tarafından düzenlenen etkinlikte toplanan kalabalık Dağkapı Meydanı'nda toplandı. Kalabalık buradan Sur ilçesi Saraykapı semtinde bir zamanlar JİTEM karargahı olarak kullanıldığı iddia edilen yere kadar yoğun kar yağışı altında yürüyüş düzenledi. Yoğun kar yağışı altında Dağkapı Meydanı'ndan başlayarak İç Kaleye kadar yapılan yürüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Kalabalık adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, bir daha insan hakları ihlali yaşanmaması temennisinde bulundu.

Elçi'nin ardından Kürtçe bir açıklamada bulunan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise, insan hakları haftası etkinliklerine devam edeceklerini söyledi.

Yoğun kar yağışı altında yapılan basın açıklamasının ardından grup ellerinde bulunan kayıpların fotoğrafını bulundukları yerin avlusuna bırakarak sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber