Ankara'daki metro inşaatında göçük

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2006 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çayyolu Metrosu çalışmaları çerçevesinde Ümitköy İstasyonu ile Çayyolu bağlantı yolu arasında açılan tünelin 150 metrelik bölümünde göçük meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Ümitköy Kavşağı'ndan başlayarak Çayyolu bağlantı yoluna kadar uzayan metro tüneli, bağlantı yoluna 15 metre kala çöktü. Göçme, tünelin 150 metrelik bölümünde meydana geldi.

Yetkililer, göçüğün, işçiler çay molasındayken meydana geldiğini, bu nedenle can kaybı ve yaralanmayla karşılaşılmadığını ifade ettiler.

Tünelde, göçük meydana gelmesinin nedenlerini araştırdıklarını belirten yetkililer, taş zeminin kırılarak ilerlendiğini, bu işlem sırasında meydana gelen titreşimin göçüğe neden olabileceğini kaydettiler. Tünel çalışmasının yapıldığı alanda, bina inşaatları nedeniyle hafriyat yapıldığını anlatan yetkililer, göçüğün bu nedenle de meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirttiler.

Yetkililer, göçük nedeniyle çevredeki binaların zemin etütlerin de yapıldığını ve her türlü önlemin alındığını kaydettiler.

Bu arada, bölgede asfaltta da göçme olması nedeniyle yol araç geçişine kapatıldı ve trafik akışı Çayyolu'nun içine kaydırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber