Atatürk İlkokulu Öğrencilerine İzcilik Kursu

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda Egzersiz Çalışma Programı kapsamında İzcilik Kursu açıldı Merkez Atatürk İlkokulunda Sınıf Öğretmeni Yusuf İzzettin Kelek nezaretinde haftada 3 gün 6 saat verilen İzcilik Kursuna 23 öğrenci katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk İlkokulu Öğrencilerine İzcilik Kursu

İzcilik kursu sayesinde çocukların okul ve aile eğitimleri arasında kalan boşlukları dolacağına dikkat çeken Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yusuf İzzettin Kelek,"İzcilik Kursunda öğrencilere izcilikle ilgili marşlar öğretiyor, izciliğe ait genel olarak kullanılan dinlenmeli ve eğlenmeli oyunları sergiliyoruz. Bunun haricinde izcilik bilgileri olarak izci türeleri, çadır kurma, ip düğümler, piknik izci işaretlerimiz var. Kol ve düdük komutları öğretiyoruz. Yürüyüşleri hem bilgi olarak veriyor, ayrıca da faaliyet olarak gerçekleştireceğiz. Bunun haricinde arazide yön bulma metotları, hangi alanlarda kamp nasıl kurulur? Kamp alanında nelere dikkat edilir? Ayrıca kamp çadırının temizliği, tertip, düzeni ve sorumluluk bilgilerinin yanında, kişisel bakım ve genel bakımda kendi sorumluluğunu ve bulunduğu bölgedeki temizliği sağlamaları için genel bilgiler veriyoruz." dedi.

Kelek, izciliğin öğrenciler arasında arkadaşlık ortamı oluşturduğunu, planlı bir eğitim metodu ile karakter gelişimine de katkı sağladığını belirterek," Öğrencilerimiz izcilik sayesinde doğruluk ve dürüstlük üzerine daha çok bilgi ediniyorlar. Grup aktivitesi olduğu için yardımlaşma daha fazla gelişiyor. Bunun yanında çocuklarımız doğa ile iç içe olduğundan daha bir bütünleşiyor, sportif faaliyetlerde kendini daha bir ön planda hissediyor ve bunu sportif faaliyetlere yansıtıyorlar. Çünkü izci dinçtir, hareketlidir ve yaptıklarını bilir. Sadece doğa yönünü değil, kültür yönünü de veriyoruz. İzcilik andında "Allah'ıma ve vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence ve hür fikirce uyanık tutacağıma şerefim üzerine and içerim." der. Bundan da anlaşıldığı gibi çocuklara sadece kendine değil, vatanına, milletine karşı vazifelerini hatırlatarak onları en iyi konuma getirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu. (-MU-)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber