Çocuklardan YÖK'e çağrı: Katsayı engelini kaldırın

Haber Giriş : 23 Nisan 2006 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan meslek liseli öğrencileri, "fırsat ve eğitim eşitliği" isterken, 'engellere rağmen üniversiteye gireceğiz' mesajı verdi. Diyarbakırlı öğrenci de "birlik ve beraberliğimizi bozmasınlar" dedi.

23 Nisan nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda "Öğrenci Meclisi" oluşturan 81 ilin öğrencileri, YÖK'e "adalet" mesajları verirken, "meslek liselilerin önündeki engelleri kaldırın" çağrısında bulundular.

Türkiye Öğrenci Meclisi'nde önce başkanlık için gizli oylama yapıldı. Oylamada, 3. Dönem Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na Adem Yıldız, başkanvekilliğine Eskişehir temsilcisi Emrecan Dertli, katip üyeliklere de Niğde temsilcisi Osman Tüzer ve Ordu temsilcisi Fatih Doğruyol seçildi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, demokratik bir seçim olduğunu ifade ederek, başkanlık koltuğunu devretti.

YATILI OKUL ARTSIN

Daha sonra Genel Kurul'a hitap eden öğrencilerden İzmir Temsilcisi Mehmet Kutalmış, vatan ve bayrak sevgisiyle ilgili konuşmasında, "Türk yurdu için canımızı veririz" derken, Ağrı Temsilcisi Şükran Koca da bölgesinin eğitim sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Koca, yatılı veya pansiyonlu ilköğretime ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, okullardaki fiziki yetersizliğin giderilmesi, öğretmen sayısının artırılması, kız öğrencilerinin okula gönderilmesi için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İHL'NİN İSYANI

Erzurum İmam Hatip lisesi öğrencisi İbrahim Seyhan ise imam hatiplilerin önüne konulan engellere rağmen başarılı olacaklarını belirtirken, "İmam Hatip öğrencisiyim. Bizim önümüze ne koyarsanız koyun, dağlar, taşlar koysanız da en iyi üniversiteleri kazanacağız" sözleriyle büyük alkış aldı.

EŞİT DAVRANILSIN

İstanbul temsilcisi Fatih Çalışkan da YÖK Kanunu'nun değiştirilmesi için topladığı imzaları başkanlığa bunarken, Sakarya'yı temsilen gelen Mehdi Eryılmaz, "Düz lise, imam hatip, sağlık lisesi ayrımı yapılmasın, sınavlarda bize de eşit davranılsın" dedi. Karaman Temsilcisi Ali Avşar da meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliğine bir an önce son verilmesini istedi.

Bitlis Temsilcisi Metin Tayfur ise doğuda görev yapan öğretmenlere yüksek maaş verilmesini istedi.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber