Cezaevinde tasavvuf musikisi konseri düzenlendi

İzmir İl Müftülüğü, İzmir Aliağa 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Mevlana Haftası dolayısıyla Konferans ve Tasavvuf Musikisi Konseri düzenledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevinde tasavvuf musikisi konseri düzenlendi

1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklulara yönelik düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylan, Prof. Dr. Mehmet Demirci, Kurum Müdürleri, Cezaevi Vaizi Faruk Söyler, Eğitim, Psiko-sosyal servis personeli ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, İl Müftülüğü olarak her kesime hizmet götürmeyi esas aldıklarını ve bu tür programların devam edeceğini ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Demirci, Mevlana'nın insana verdiği değerden bahsederek, " Mevlana düşüncesinde insan, varlık olarak o kadar üstün bir değere sahiptir ki, ahiret bile insana nispetle tali ve ikincil bir unsurdur. İnsan varlığını bir cevhere dünya ve ahireti de bu cevhere bağlı arazlara benzeten Mevlana, asıl olan cevheri bırakıp da teferruatta kendini kaybedersen kendine yazık etmiş olursun" dedi.

Konferansın akabinde İzmir İl müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu seslendirdiği ilahi ve kasidelerle katılımcıları mest etti.

Tutuklu ve Hükümlülerin beğenisini kazanan program, cezaevinde farklı bir gün yaşanmasına sebep oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber