Ardahan'a fakülte kurulacak

Haber Giriş : 23 Nisan 2006 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'a Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olarak İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kurulacak. Bu konudaki kararı YÖK onayladı.

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, , "YÖK Başkanı Teziç ile yaptığım görüşme sonucunda Ardahan'a İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kurulma kararının çıktığını hemşehrilerime müjdeliyorum" dedi. Öğüt, en büyük hayali olan Ardahan'a üniversite kurulması için gösterdiği çabayı şöyle anlattı:

İMZA KAMPANYASI

Milletvekili olur olmaz üniversite için kanun teklifi verdim fakat kabul edilmedi. Fen ve Edebiyat Fakültesi kurulması teklifimizi de YÖK reddetti. Bu defa; İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kurulması için yeni bir teklifte bulunup derneklerimiz ve halkımızla birlikte imza kampanyası başlattık. Kampanya başarılı oldu ve Ardahan'a fakülte kurulmasını YÖK onayladı.

KENTE KATKI SAĞLAYACAK

Ardahan'ımız Türkiye için önemli bir coğrafyadadır. İnsanlarımızın göç edip bölgemizin boşalmasına daha fazla göz yummamak için bu fakültenin ve diğer yatırımların bir an evvel yapılmasının, köylümüze, esnafımıza ve tüm Ardahan'ımıza ekonomik katkıda bulunacağına inanmaktayım.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber