TRT: dini yayın programlarında artış yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2006 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de dini yayın patlaması 22.04.2006

TRT'deki dini program sayısında artış bulunmadığı bildirildi.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan ''TRT'de Dini Yayın Patlaması'' başlıklı haberde, Şenol Demiröz'ün ardından görevi vekaleten devralan Ali Güney'in döneminde dini programların sayısında artış olduğu yönünde bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

TRT'de dini yayınların 2004 yılından sonra değil, İsmail Cem'in döneminde başladığının belirtildiği açıklamada, bu yayınların o günden bu yana devam ettiği ifade edildi.

TRT'de Ocak 2004 tarihinden önce 4 dini yayının mevcut olduğu, şu anda da yine 4 programın yayınlandığına dikkat çekilen açıklamada, TRT-1'de ''Yolcu'', TRT-Int'de ''Hayat ve Din'' ve ''Sonsuzluk Yolcusu'' programlarına ilave olarak Yücel Yener döneminde Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol gereği ''Diyanet Saati'' programının yayınlandığı bildirildi.

''Diyanet Saati'' programının isminin, son 1 aydır ''İslam'ın Aydınlığında'' olarak değiştirildiğine işaret edilen açıklamada, ''Programlarda sayı olarak fark bulunmazken, iddianın aksine daha önce yayınlanan 4 programın toplam süresi 180-195 dakika iken, şu anda yayınlanan 4 programın süresi sadece 150 dakikadır'' denildi.

Açıklamada, dini programların sunucu ve konuklarına özel ücret tarifesi uygulanmadığı da belirtilerek, kurumun, sunucular ve uzman kişilere yaptığı ödemelerin yaptığı işe göre ''mütevazı miktarda'' olduğu kaydedildi.

TRT'nin, hiçbir düşüncenin veya kesimin çıkarlarına asla alet olmadığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Ancak vatandaşlarımızın neredeyse tamamının mensup olduğu İslam dinine ait konuların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve üniversitelerimizin uzman ve akademisyenlerince anlatılması, 2954 sayılı kanunda yer alan 'toplumun birlik ve beraberliğine, ailenin korunmasına' yönelik yasal görevin gereğidir. TRT'nin laik, demokratik ve özerk vasfı, tartışma konusu yapılamaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber