Korgeneral kara çarşaflı ve fesli öğrencilerini görünce tepki gösterdi.

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, kara çarşaflı ve fesli Hanife Celep İlköğretim Okulu öğrencilerini görünce tepki gösterdi.

Ayağa kalkıp İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağıran Korgeneral Yalçın, "Müdür, bu okullar sana bağlı sorumlusu da sizsiniz. Bu çağda kara çarşaf da nereden çıktı? Çok yazık. Çocuk yaştaki öğrencilere kara çarşaf giydirilip halkın gözü önünde geçmeleri hiç de hoş olmadı. Sanırım sorumlular hakkında gereğini yaparsınız" dedi. Altunkozaoğlu ise "Törenlerde neler yapılacağı komite tarafından belirleniyor. Törenlerde öğrenciler Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi ve günümüz kıyafetlerini sergilediler. Bunda kötü bir niyet yok. Durumu komutanımıza da anlattım. Bana, 'Ne anlamı, ne gereği var' dedi. Okul yöneticileri hakkında inceleme başlatacağım" diye konuştu. Geçit törenine kara çarşaf, fes ve sarıklarla katılınması üzerine kaymakamlık ve savcılık ayrı ayrı inceleme başlattı.

Bu arada İstanbul'da Avcılar ve Esenler'de apartman kapılarının altından atılan bildiriler vatandaşın tepkisini çekti. "Neyin Bayramı" başlıklı bildirilerde Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri aşağılanıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber