Böyle Okullar Da Var

Eğitimle ilgili birçok tartışmaların ve değişikliklerin yoğun şekilde yaşandığı bir dönemdeyiz. Bugün memurlar.net ziyaretçilerine, "Örnek" diyebileceğimiz bir okulumuzun yaptıklarından bahsedeceğiz. Bu okulun varlığına daha önce ?okuldan canlı yayın? başlıkları ile yazılı veya görsel medyadan rastlamış olabilirsiniz. Ancak okulumuz yaptıkları gerçekten de eğitim camiamız adına gurur verici.... Detaylar için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2006 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun adını hemen vermek istemiyoruz. Zira eleştirmeye ve mazaret üretmeye alışmış/ alıştırılmış ruh dünyamız "isim" üzerinden hemen bir yargılama yapacaktır.

Bu nedenle, ziyaretçilerimizi aşağıdaki haber ayrıntılarını yavaş yavaş okumaya davet ediyoruz.


Yapılmış olan çalışmalar:

ARGE SERVİSİ

Araştırma ve geliştirme işlemlerinin belirli bir disiplinle yürütülmesi amacıyla bir arge merkezi kurulmuş. Birçok okulda olması gereken bir merkez aslında. Öğretmen ve yöneticiler okulun gündelik sorunlarının yanında genel bir perspektif oluşturabilmesi için bu merkezlerde düşünsel sinerji oluşturulabilir.

Arge öğretmen ve yönetim, hatta bölgedeki diğer eğitimle ilgili kişilerden oluşturulabilir. Argeyi koordine eden bir yönetici, araştırma ve geliştirme işlemlerini dökümante ettirerek tüm eğitim sistemine faydalı hale sokabilir. Detaylı bilgi için tıklayın.

ETÜD ODASI

Özellikle OKS'ye hazırlananlar için bir ETÜD-PROJE ODASI kurulmuş. Bu ortamda ders dışında branş öğretmenleri de görevlendirilerek hem öğrencilerin eksik bilgileri tamamlanmaya çalışılıyor hem de sınava hazırlanılıyor. Dersane ve kurslardan faydalanamayan öğrenciler için büyük bir fırsat oluşturulmuş. Okulun OKS başarısı hakkında hazırlanmış rapora ulaşmak için tıklayınız? Etüt Çalışmaları için Tıklayınız..

BİLGİ İŞLEM MERKEZİ

Velilerin de desteği ile bir bilgi-işlem merkezi kurulmuş ve alanında yetişmiş bir eleman istihdam edilmiş. Bu sayede okul için gerekli dokümanlar hazırlanıyor, öğretmenlerin ders metaryallerinde yardımcı olunuyor, okul web sitesi geliştiriliyor. Okulun web sitesinin bu kadar kusursuz olmasının temel nedenlerinden biri de bu... İçinde okulun yaptığı tüm çalışmalarla ilgili dökümanlar bulunmakta. Her okul için bilgi-işlem personeli bulmak güç olabilir. Ancak bunun önemsenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Eğitim ve öğretim çalışmalarının daha zinde ve reel olabilmesi için gittikçe Bilgi-İşlem bir gereklilik. Detaylı Bilgi için tıklayınız.

BAĞIMLI OTİSTİK SINIFI

Okulda Özel Eğitim Öğretmeninin gözetiminde eğitim alan bir Bağımlı Otistik sınıfı 2004-2005 yılında açılmış.

ÇOKLU ZEKA SINIF UYGULAMALARI

2003-2004 yılında çoklu zeka uygulamaları için okul yönetimi, pilot okul projesini başlatmış. Çoklu zeka uygulamalarını sınıflarda gerçekleştirmek için seminerler alınmış. Ankara'da bu uygulamayı gerçekleştiren okullardan hocalar davet edilmiş ve bizzat örnekleriyle dersleri alınmış.

OKULDAN CVANLI YAYIN

Okul web sitesi aracılığı ile geçen yıl başlatılan bir canlı yayın projesi sürüyor. Bu sayede okulu webden canlı olarak izlenilebilmesi mümkün kılınmış. Sitede belirtildiği üzere yapılan bu uygulama sayesinde okullarda yapılan çalışmalar paylaşılmış olacak. Okulun canlı yayın bölümünde öğretmenlerin ders içi aktiviteleri verilmekte. Ayda bir güncellenen bu dersler siteden izlenebiliyor.

PLANLAMA

Okul yönetimi yapılacakların tümünü planlamış ve bunu sitede yayınlamış. Aylık değerlendirme toplantıları yapılarak planlara göre değerlendirme yapılıyor.

a) Okul 2005/2006 eğitim öğretim yılı aylık çalışma takvimi
b) Okul 2005/2006 eğitim öğretim yılı faaliyet planı
c) Öğretmenlerle yapılan sınıf günleri toplantısı

REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMALARI

Okul Rehberlik servisinin işlevselliğini sağlamak için; İş ve işleyişini başarıyla yürüten psikolokla birlikte 2005/2006 eğitim öğretim yılı için planlama yapılmış. Bu planlama da:

a)-Öğrencilere yönelik yeni projeler
b)-Seminerler
c)-Gezi ve Tanıtımlar
d)-Personel Eğitimi ve Toplantıları,
organize edilmiş ve düzenlenmiş.

ANNE BABA EĞİTİMİ SEMİNERLERİ

?Çocuklarımızı kendi devrimiz için değil; onların devirleri için yetiştirmeliyiz.? prensibine göre düzenli olarak aile seminerleri veriliyor. Ayrıca çevre okullarda okuyan öğrenci velileri de çağrılarak daha verimli bir etkinliğe dönüştürülmüş.

HAFTANIN SINIFI ve ALTIN ÇOCUK UYGULAMASI

Her hafta 3 sınıf, haftanın sınıfı olarak seçilip ödüllendirilmektedir. Ayrıca her ay davranışlarıyla arkadaşlarına örnek olma, Derslerinde ki gayretinde gözle görülür bir olumlu değişim olması, Anne babasının sürece olumlu katkı sağlaması kriterlerine göre altın çocuk seçimi yapılmaktadır.

Altın Çocuk Belgesi için Tıklayınız.

KARDEŞ ÖĞRENCİ UYGULAMASI

Örnek davranışları geliştirme için; davranışlarında olumlu özellikler gösteren öğrencileri davranışlarında istenilen nitelikte olamayan öğrencilerle daha yoğun birlikteliğini sağlayabilmek için ?kardeş öğrenci uygulaması? başlatılmış . Detaylı Bilgi için tıklayın.

PLANLI REHBERLİK ÇALIŞMALARI

a)-Psikososyal Uygulamalar
b)-Grup Çalışmaları
c)-Çocuk ve gençleri Risklerden Koruma Çalışmaları
düzenli olarak sınıflarda rehberlik çalışması sürdürülmektedir. Sonuçları, aylık raporla okul müdürlüğüne sunulmaktadır.

OKUL ÖĞRENCİ KURULU TOPLANTILARI

Her ay toplanan öğrenci kurulu (her sınıftan bir temsilcisi bulunmakta) kendilerinin sıkıntılarını ve isteklerini dile getirmekte ve kararlar almaktadır. (Bu güne kadar okul bahçesinde çeşmenin yapılması, bahçeye bankların yerleştirilmesi, kısmen de olsa oyun alanlarının oluşturulması bu öğrenci kurulunda alınan kararlar sonuçunda hız verildi ve yapıldı.)

SOSYAL ETKİNLİK/ KULÜP ÇALIŞMALARI

Okulun Tiyatro Kulübü Yıl sonuda ?Damat Adayları? adlı oyunu sergilemek için bir yıla yakın çalışmalarını sürdürmekte.Detaylı bilgi için tıklayınız.

VELİLERE YÖNELİK SOSYAL FAALİYETLER

Okul aile birliğinin de gayretleriyle Sanat Müziği gecesi, velilerle ortak yemekler gibi etkinliklerle veli-okul birlikteliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Veli Etkinlikleri İçin tıklayınız

Kaynak: http://www.doguscayilkogretim.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber