e-devlet sitelerinde Bakan haberleri neden ön planda?

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İNTERNET HAFTASI VE ENERJİ BAKANLIĞI İNTERNET SİTESİ

Bu içerisinde, 10-23 NİSAN tarihleri arasında bilindiği gibi internet haftası kutlama etkinlikleri yapıldı. Amaç halkın bilgiye ulaşımının kolaylaştırılması ve bilgi çağında insanların çağdaş yaşamın en uç noktalarından sonuna kadar faydalanarak insana yaraşır bir hayat sürmesini sağlamaktır.

Bugün üşenmedim ve Başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere, Bakanlıklarımızın İnternet sitelerini gezdim. Ulaştırma Bakanlığı sitesi e-devlet uygulamalarında ödül almış bir site. (Site içi arama motoru bile yok, ama orta sayfa bol bol Bakan resimleriyle dolu)

Neyse konuyu uzatmadan sizi www.enerji.gov.tr ye götürmek istiyorum. Kimse basınımızı magazin haber yapıyor diye eleştirmesin, kimse tv dizileri kötü örnek oluyor demesin. Bu nedir Allah aşkına, sitenin ana sayfasının neredeyse tamamı Sayın Enerji Bakanına ayrılmış. 30 civarında resimli haberin 20 küsurunda bakan beyin resmi ve haberi var. Sol Menü ve dizayn felç. Sağ menü yine tamamen bakana ayrılmış. Bu nedir Allah aşkına. Buram buram ..... kokuyor. Hani yanılıp ta çocuğuma desem ki "evladım enerji bakanlığı internet sitesinden .... konuyu bul" desem heralde sitede kaybolur.

Bu mudur e-devlet. Bu mu internernet kullanımı? Memurlar.net/forum sayfalarında okudum.Bir İmam arkadaşımız, bir başvurusu için tek bir müftülük sitesinde bilgi bulabilmiş ve yorum eklenmiş her taraf yönetici resimleriyle dolu diye. Ne kadar e-devlet olursanız olun kafalar değişmedikçe birileri ana sayfa güzeli yapmaya çalışacaktır. Bakan beyin bu kadar ön plana çıkartılıp çıkartılmadığından haberi varmı yokmu bilemem ama çıkartanlar var o kesin. Lütfen kendimize gelelim. Yeri gelmişken aynı durumun Ulaştırma Bakanlığın da da olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Bu gidişle e-devlet = e-reklam = e- yağcılık olacaktır. Saygılarımla.

Haberi yazan: İbrahim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber