Tüketici Hakem Heyeti'ne rekor başvuru

Kütahya Sanayi Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, 2013 yılı içerisinde bin 446 kişinin İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğunu bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüketici Hakem Heyeti'ne rekor başvuru

Kütahya Sanayi Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, 2013 yılı içerisinde bin 446 kişinin İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğunu bildirdi.

Uygun, yeni çıkarılan "Tüketicinin Korunması Kanunu" ile birlikte tüketicilerin hayatını sil baştan değiştirecek önemli yenilikler getirildiğini söyledi.

Yasayla haksız şartların hükümsüz sayıldığını belirten Uygun, krediler, kredi kartları, konut satış sözleşmeleri, ayıplı malın iadesi ve reklam gibi birçok alanda, tüketici haklarının yeniden tanımlandığını belirtti.

2013 yılı içinde bin 446 kişinin çeşitli sebeplerle İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduğunu anlatan Uygun, hakem heyeti tarafından 2013 yılında bin 799 karar alındığını kaydetti.

2013 yılında Bin 570 kararın tüketici lehine verildiğinin altını çizen Uygun, tüketicilerin bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Kapıdan satışlar konusunda vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşadığını vurgulayan Uygun, " Tüketiciye ödeme kartı gibi basit bir evrak vererek üzerinde hiçbir adres olmayan kimin kime ne sattığı belli olmayan sadece posta hesap numarasının olduğu bir kağıtla vatandaşlar mağdur ediliyor. Vatandaşlarımız bu gibi konularda bilinçli davranmalı satış sözleşmesini mutlaka istemeli ve elinde belge bulundurmalı. Bize başvuran vatandaşlarımıza elinde belgesi varsa bizim de yardım etmemiz kolaylaşıyor. Zaten bu satışlarda usulsüz satış ise cayma süresi bulunmuyor ve vatandaşın mağduriyeti de giderilmiş oluyor" diye konuştu.

Kapıdan satışlarda imzalanan sözleşmelerdeki rakamların mutlaka kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen İsmail Hakkı Uygun, rakamların önüne ve sonuna ekleme yapılmasını önlemek için çizgi atılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber