Yargıtay Başsavcısı Ok: Tarafsızlığını yitirenin aramızda yeri yok

Haber Giriş : 25 Nisan 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başsavcısı Ok, Sarıkaya'nın askerin telkiniyle ihraç edildiği şeklindeki iddiaları 'gülünç' olarak nitelendirerek, 'Tarafsızlığını yitirenin aramızda yeri yok' diye konuştu

Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok, Şemdinli iddianamesini hazırlayan Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmesi konusunda, "İddianameyi görünce bu siyasallaşmadır dedim. Tarafsızlığını yitirmiş bir savcının aramızda yeri yok" dedi.
Başsavcı Ok, önceki gün TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda, Şemdinli iddianamesine ilişkin tartışmaları değerlendirdi.
İddianameyi görünce şoke olduğunu, "Bu siyasallaşmadır" yorumunu yaptığını belirten Ok, "Siyasallaşma derken arkasında birilerinin olduğunu mu kastediyorsunuz?" sorusuna, "Siyasallaşma denilince bu anlaşılır" yanıtını verdi.

Gülünç iddia
HSYK'nın Sarıkaya'yı meslekten ihraç kararının arkasında askerlerin olduğu yönündeki iddiaları gülünç bulduğunu kaydeden Ok, "Ne askerin, ne de başka bir gücün yargı üzerinde etkisi olamaz" diye konuştu.
Sarıkaya'nın karar kesinleştikten sonra avukatlık bile yapamayacağını belirten Ok, "Karar kesinleşmeden istifa eder, baro da avukatlık kaydını yaparsa, bu baronun etik sorunudur" şeklinde konuştu.

'Savcılar dikkatli olacak'
Ok, HSYK'nın kararının tüm savcıların daha dikkatli hareket etmesini sağlayacağını vurgulayarak, "Özellikle de siyasallaşma eğiliminde olan savcıların" dedi.
Ok, "Başsavcılık Onur Günü'nde de kaygılarımı belirttim. HSYK da benim konuşmamda belirttiğim gibi karar verdi. Tarafsızlığı yitirmiş bir savcının aramızda yeri yok" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber