Belediyedeki yolsuzluk davasında 15 yıla kadar hapis istemi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki 950 bin liralık yolsuzluk olayıyla ilgili tutuklanan belediye çalışanı ile birlikte toplam 3 kişinin 15 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2013 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyedeki yolsuzluk davasında 15 yıla kadar hapis istemi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından avukatlar aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda evrakta sahtecilik ve yolsuzluk olayıyla ilgili şikayette bulunulması üzerine soruşturma başlatılmış, 950 bin liralık vurgun olayı ortaya çıkmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı İkmal Şube Müdürlüğü ambarında hizmet alımı ihalesinde görevli personel Mehmet T. (35) ve ürün alınmış gibi gösterilen firmanın sahibi Mustafa G. (33) ile Hüseyin H. (53) tutuklandı. Tutuklu sanıklardan Mehmet T., Mustafa G. ve Hüseyin H. ile tutuksuz bulunan Ömer H. (35), Fahri H. (45) ve Ahmet C.Y. (29) hakkında "resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada savcı toplanan deliler doğrultusunda mütalaasını açıklayarak tutuklu sanıklardan Mehmet T., Mustafa G. ve Hüseyin H.'nın "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, "dolandırıcılık" suçundan ise 2 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere toplam 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep etti. Savcı ayrıca, Mustafa G. ve Hüseyin H. hakkında "zincirleme biçimde rüşvet vermek", Fahri H. hakkında "zincirleme şekilde rüşvet almak", Ömer H. hakkında "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık", Ahmet C.Y. hakkında "suç delillerini gizleme ve değiştirmek" suçlarından ayrı ayrı beraatlerini talep etti.

Mehmet T.'nin avukatı Suat Uzun, "Mütalaaya katılmıyoruz. Müvekkilim aktif şekilde pişmanlık göstermiş olması ve bu şekilde suçun ortaya çıkmasını da sağlamış bulunması karşısında tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Duruşma sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşma karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber