Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2013 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; zamanla Datça, Marmaris, Bodrum ve Dalaman çevrelerinin aralıklı yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ile Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişikliğin olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra Karadeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara ile İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber