Bakanlık 'cinsel saldırı' davasına müdahil oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "cinsel saldırı" davasına müdahil oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık 'cinsel saldırı' davasına müdahil oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara'da yalnız yaşayan bir kadının Ağustos 2011'de evinde tecavüze uğraması olayına ilişkin davaya müdahil oldu.

Sanık M.K'nin, "cinsel saldırı", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "mala zarar verme" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık M.K ve avukatı Gülsen Taşçı, mağdurenin avukatı Ayşen Akçay Senem ve bakanlığın avukatı Nur Yılmazer katıldı.

Mağdurenin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde yazılan müzekkereye cevap gelmediği tutanağa geçirilen duruşmada, bakanlık avukatı Yılmazer, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası uyarınca davaya müdahil olmayı talep ettiklerini bildirdi.

Sanık avukatı Taşçı ise bakanlığın mağduriyetinin söz konusu olmadığını söyledi ve katılma talebinin reddini istedi.

Cumhuriyet Savcısı İlhan Ayaz, bakanlığın müdahilliğinin kabul edilmesini ve sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.

Avukat Taşçı, Emniyet Genel Müdürlüğünden mahkemeye gönderilen uzmanlık raporlarında belirtilen tarih ve yer ile dava konusu olayın tarih ve yerinin tutmadığını anlattı. Raporlarda yeterli bilgi bulunmadığını iddia eden Taşçı, delillerin toplanmış olması nedeniyle müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme, "suçtan zarar gören" bakanlığın müdahillik istemini kabul etti. Mağdurenin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

-Dava

İddianamede, sanık M.K', Esat semtinde, Ağustos 2011'de, pencereden girdiği evde, yalnız yaşayan mağdureye tecavüz etmekle suçlanıyor.

Sanığın, 10 Mart 2013'de tecavüz olayının meydana geldiği yerin yakınlarında kendisini gören bir kişinin ihbarının ardından yakalandığı ifade edilen iddianamede, sanığın eşyalarından alınan örnekler ile cinsel saldırıya uğrayan kadında bırakılan DNA örneklerinin aynı olduğu belirtiliyor.

İddianamede ayrıca, DNA'ların, faili meçhul durumda olan başka bazı cinsel saldırı olayındaki bulgularla örtüştüğüne yer verilerek, sanığın, mevcut suçlamayla ilgili "cinsel saldırı", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "mala zarar verme" suçlarından 12 yıldan 21 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber