Ardahanlı KESK'liler grev yaptı

Ardahan'da bulunan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı iş kolları (Eğitim-Sen, Haber-Sen, BES, SES) KESK'in ’’Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz’’ şiarına destek vererek iş bıraktılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2013 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahanlı KESK'liler grev yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) ''Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz'' şiarına Ardahan'daki KESK'e bağlı iş kolları da destek verdi. Ardahan'da bulunan KESK'e bağlı iş kolları (Eğitim-Sen, Haber-Sen, SES, BES...) üyeleri il genelinde iş bıraktılar. Tüm ülke genelinde tek ses olan KESK'liler taleplerini basın açıklamaları ile iktidara ilettiler. Ardahan Eğitim-Sen Temsilciliği'nin önünde toplanan Kamu Emekçileri öğretmenler, memurlar, işçiler yaşam için, emekten yana, demokratik haklar talebiyle basın açıklaması yaptı.

ARDAHANLI KESK'LİLER GENEL TALEPLERİNİ İLETTİ

Memur maaşlarına 123 TL'lik artış getiren toplu iş sözleşmesini kabul etmeyen KESK üyeleri, bu konudaki taleplerinin yanı sıra birçok konu üzerinden de daha demokratik ve eşit bir ülke için taleplerde bulundular. Her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılması, herkese iş ve ücret güvencesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, maaşların vergi artışlarından etkilenmemesi, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmaması temel talepleri kapsamında düzenlenen genel grev hareketi tüm ülkede olduğu gibi Ardahan'da da ses buldu.

Temel taleplerin yanı sıra 19 Aralık takvimine de dikkatleri çeken Ardahanlı KESK'liler, 19 Aralık 2000 tarihinde adına 'Hayata Dönüş' dedikleri katliamın 13. Yıldönümünde 20 hapishanede katledilen 30 devrimci tutsağı da anarak, katledilen siyasi tutuklu ve hükümlülerin hesabının daha verilmediğini de hatırlattı.

Grup adına açıklama yapan Ardahan Eğitim-Sen İl Temsilcisi Zafer Yıldız,

''insanın insanı sömürmediği, hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği, çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı, milyonların işsizliğe, açlığa, sefalete ve güvencesizliğe mahkum edilmediği, doğanın talan edilmediği, emperyalizmle ekonomik-siyasi-askeri her türlü bağımlılık ilişkisinin son bulduğu, Türkiye'de, Ortadoğu'da ve bütün dünyada barışın, kardeşliğin, eşitliğin, adaletin ve de yanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz'' dedi.

Toplanan grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber