Yasak aşk olayı: Bakanlar zan altında

Haber Giriş : 26 Nisan 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı evli iki bakanın yasak aşk yaşadığını yazdı ama isim vermeyince tüm kabineyi zan altında bıraktı

Yeni TCK hazırlanırken "zina suç olsun" dediği için tartışma yaratan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesine "evlilik dışı ilişki" suçlaması yöneltildi. Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdürü Fatih Altaylı, dünkü köşe yazısında, iki bakanın "evlilik dışı ciddi ilişki yaşadığını" iddia etti.

Altaylı "Teketek" isimli köşesinde "evlilik dışı ilişki" yaşandığı bilindiği halde haber yapılmadığı için basını da eleştirerek iddiayı şöyle kaleme aldı: "AKP'li bakanlardan ikisinin evlilik dışı ve ciddi ilişkiler yaşadığı herkes tarafından konuşuluyor. Bir bakanımızın özel kaleminde çalışan bir hanıma ciddi ciddi aşık olduğu söyleniyor. Bir diğer bakan ise bir işkadını ile neredeyse ayyuka çıkmış bir ilişki yaşıyor ama bunları kimse haber yapmıyor."

Altaylı, yazısında "Bu olaylara tepki gösteren tek kişinin Başbakan'ın eşi Emine Hanım" olduğunu belirterek "Emine Erdoğan'ın her iki bakanı da defterinden sildiği ve ellerini bile sıkmadığı söyleniyor" dedi.

Fransız etkisi
"Türk Siyasetinde Fransızlaşma" başlıklı yazısında Altaylı, "Türk siyasetinde ve basınında bir 'Fransız etkisi' görüyorum" diyerek şu değerlendirmeyi yaptı: "Geçmiş yıllarda bir siyasetçinin evlilik dışı bir ilişkisi olması Türk basını açısından önemli bir haberdi. Ancak AK Parti iktidarı döneminde Türk basınının bakış açısı Fransız basınınkine benzedi. Fransa'da 'metresi' olmayan adama adam demedikleri için olsa gerek, siyasetçilerin 'evlilik dışı ilişkileri' hiçbir zaman haber olmaz."

Siyasete bomba düştü
Altaylı'nın yazısında yer alan iddialar, siyaset kulislerine bomba gibi düştü. TBMM kulislerinde milletvekilleri kendi aralarında gün boyunca hangi bakanların kastedildiğini konuştu. İktidar ve muhalefet kulislerinde bakanların isimleri ve evlilik dışı ilişki yaşadıkları kadınlar konusunda tahminler ortaya atıldı. Tahminlerin iki isim üzerinde yoğunlaşması dikkat çekti. İddialar, kabinedeki 21 bakanın töhmet altında kalmasına neden oldu. İktidardaki AKP'nin kurduğu 59. hükümetin 23 üyesi bulunuyor. Yazıda "bakan" olduğu açıkça vurgulandığı ve Emine Hanım'ın tepki gösterdiği belirtildiği için Başbakan Erdoğan liste dışında kalıyor. Gizli ilişkilerin "özel kalemde çalışan bir hanım" ve bir "işkadını" ile yaşandığı da ifade edildiği için kabinenin tek kadın üyesi olan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da töhmet altında kalan bakanlar arasında yer almadı. Kabinede Başbakan ve Çubukçu dışında üç başbakan yardımcısı ile 4 devlet bakanının yanısıra 14 icracı bakan bulunuyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber