TRT personelinin yüzde 15'i iletişim mezunu

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İletişim Fakültesi mezunlarının sorunlarıyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT personelinin yüzde 15'i iletişim mezunu

Edip Üzen/Memurlar.net

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın verdiği cevapta, TRT'de çalışan yaklaşık 7 bin personelden sadece bin 213'ünün İletişim Fakültesi mezunu olduğu belirtiliyor.

Arınç, İletişim Fakültesi mezunlarının istihdam sorunlarının çözümüne yönelik gereken azami gayreti gösterdiklerini, bağlı kurum ve kuruluşlara personel alımında anılan fakülte mezunlarına öncelik verildiğini açıkladı.

Muhabirlik için lisans mezunu olmak yeterli

Arınç: Şehit yakını, engelli memur seçme sınavı gibi özel sebepler dışında personellerimizi KPSS ile alıyoruz. Stajyer Spiker, Stajyer Muhabir, Yardımcı Prodüktör gibi kadrolar için açılan giriş sınavlarında lisans ve İletişim Fakültesi
mezunlarına başvuru hakkı tanıyoruz, ama Yayın Yapım Görevlisi adı altında yer alan Kurgu, Ses, Işık, Resim Seçici, Grafik gibi unvanlara yapılan alımlarda ise bütün lisans mezunları başvuramamakta, ilgili bölümler ve iletişim fakültesi mezunları başvuru yapabiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber