İnce'nin sürülme nedeni 'Evrakta sahtecilik'

Reza Zarrab'ın "Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce hakkında "Benden 1 milyon dolar istedi" iddiası ifade tutanağında gizlenmeye çalışıldı. İnce'nin sürülme nedeni ise "Evrakta sahtecilik"

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnce'nin sürülme nedeni  'Evrakta sahtecilik'

ŞABAN ARSLAN

'Siyaseti dizayn etmeye yönelik 17 Aralık Operasyonu'nu başlatan savcı ve polislerin, soruşturmanın temeli niteliğindeki ifade tutanağında bir polis şefinin, Ebru Gündeş'in kocası, işadamı Reza Zarrab'dan 1 milyon dolar haraç istediğine ilişkin iddiayı gizlemeye, bazı kişi ve grupları özellikle korumaya çalıştıkları görüldü. Reza Zarrab'dan haraç istediği iddia edilen polis şefi, "Yolsuzluğu açığa çıkarmak istediği için sürgüne gönderildi, mağdur" diye tanımlanırken Türkiye Cumhuriyeti'nin üç bakanı için ise "Maddi menfaat ve rüşvet ilişkisi içinde", "Bakan'a 500 bin dolar gitti" gibi ifadeler özensizce resmi evraka geçirildi. Söz konusu polis şefinin tayin sebebinin de bir pırlanta hırsızlığı olayında "Resmi belgede sahtecilik iddiası" olduğu ve bu suçlamayla 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

ZARRAB İNCE'Yİ ŞİKAYET ETMİŞ

17 Aralık'taki operasyonun hemen ardından, Gülen cemaatine yakın olduğu bilinen haber ajansı Cihan, İstanbul Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı iken Zonguldak'a tayin edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'nin "Neden tayin edildiğimi şimdi anladım" başlıklı haberini servise koydu. Birçok gazete ve televizyon ile internet sitesinde yayınlanan haberin devamında özetle; emniyet müdür yardımcısı Orhan İnce'nin, Reza Zarrab'ın kendisini MASAK'a ihbar ettiği için görev yerini rüşvet karşılığı değiştirttiği iddialarına yer veriliyordu. Tutuklanan Reza Zarrab ise mahkemede, "Benden tehditle 1 milyon dolar rüşvet isteyen emniyet müdür yardımcısıyla ilgili ses kayıtlarını (tapeleri) maalesef dosyaya koymuyorlar" dedi. Zarrab ayrıca kendisinden rüşvet isteyen emniyet müdür yardımcısının Orhan İnce olduğunu da söyledi ve "Bu konuda Gayrettepe'ye Asayiş Şube'ye gittim, suç duyurusunda bulundum" diye ifade verdi.

'BAZI KURUMLAR KORUNDU'

Bu ifadelere rağmen, 18 Aralık günü operasyondan bir gün sonra Mali Şube'de ifadesi alınan Zonguldak Alaplı Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'ye bu konuda hiçbir soru yöneltilmedi. Polisin, 25 sayfalık ifade tutanağının 24 sayfasındaki yönlendirme amaçlı soruları ve deliller, Reza Zarrab'ın, "Tehdit tapeleri neden bu dosyaya konmadı?" sorusuna yanıt niteliğindeydi. Tutanağı hazırlayan polisler Orhan İnce için, "Reza Zarrab'ın, nüfuzlu tanıdıklarını devreye sokarak sürgüne gönderilen mağdur" ifadesini kullanırken, Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanı Muammer Güler'le ilgili, "Reza Zarrab'ın, maddi menfaat içinde olduğu İçişleri Bakanı Muammer Güler'in nüfuzunu kullanarak, rüşvet karşılığı, Orhan İnce'nin İstanbul'dan tayinini çıkarttı" diye yargı cümlesini evraka yazdılar. Kesin hüküm bulunmamasına rağmen, sadece yasadışı ortam dinlemeleri ve telefon tapeleri delil gösterilerek, tutanakta, üç bakan ve diğer ünlü kişilerin bütün ticari ilişkileri, "rüşvet aldı", "Gelen paranın rüşvet parası olduğu anlaşıldı" gibi doğrudan suçlamalar şeklinde yansıtıldı. Buna karşın bazı kişi ve kurumlar özellikle korundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber