TBMM'de konuşan İmam hatipli öğrenciye dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2006 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk Hakları Derneği Genel Başkanı Cengiz Kaplan, 23 Nisan'da TBMM'nde kürsüye çıkan Erzurum Anadolu İHL öğrencisi 21 yaşındaki İbrahim Seyhan'ın çocuk olup-olmadığının tespiti için dava açtı.

Çocuk Hakları Derneği Genel Başkanı Cengiz Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TBMM'nde kürsüye çıkan Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencisi 21 yaşındaki İbrahim Seyhan'ın çocuk olup-olmadığının tespiti için dava açtı.

Kaplan, bugün saat 11.00'de Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada, Erzurum Anadolu İHL öğrencisi Cengiz Kaplan'ın gerçekten çocuk olup- olmadığının tesbitini istediğini belirtti. Kaplan, hazırladıkları dilekçede, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 3'üncü Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi'nin 22 Nisan 2006 tarihinde TBMM'de toplandığını, İbrahim Seyhan'ın Öğrenci Meclisi Geçici Başkanlığı'nı yaptığını hatırlatırken, dava dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

CUMHURİYET TARİHİMDE BÖYLE BİR VURDUMDUYMAZLIK YAŞANMADI

?TCK'da çocuk deyiminden henüz 18 yaşını doldurmamış kişi anlaşılır. Çocuk hakları sözleşmesinde de çocuk 18 yaştan küçük olarak belirtilmektedir. Cumhuriyetimizin geleneğinde hiçbir 23 Nisan'da böyle bir vurdumduymazlık yaşanmadı. 23 Nisan'da kürsüye çıkan kişi, çocuk olmadığı gibi Cumhuriyet'e de meydan okumaya kalkmış ve Cumhuriyet'e karşı saygı sınırlarını aşmıştır. Bu saygısızlığı aynı zamanda çocuklara karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz.?

TBMM'NDE ÇOCUKLARIN KONUŞMALARI ENGELLENMİŞTİR

TBMM'nde Çocuk Haklarının ihlal edildiğini öne süren Cengiz Kaplan, şöyle dedi:
?Çocukların konuşmaları engellenmiştir. Dünyanın tek çocuk bayramında 21 yaşındaki bir gencin TBMM kürsüsüne çıkarılması normal bir olay olarak karşılanamaz. Çocuk hakları sözleşmesi Türk Ceza Kanunu'nun ve var olan yasalarda da çocuk tanımı çok net Tıbben'de 21 yaşındaki gence çocuk demek mümkün değil. Biz de bu anlamda bu gencin çocuk olup olmadığının tesbitini istiyoruz. Çocuksa mesele yok, değilse çocukların kürsüsünde ne işi var. Üstelik cumhuriyete karşı cumhuriyet kürsüsünde.?

SAYIN ARINÇ GENÇLERE, SİZLERİ 19 MAYIS'A BEKLİYORDUM DİYEMEZMİYDİ

Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İbrahim Seyhan'ın nasıl gönderildiğini sorarken, ?Haydi onlar görmedi, Sayın Arınç bu gençlere ?gençler sizleri 19 Mayıs'ta bekliyordum' diyemez miydi? Taktir duyarlı, Cumhuriyetçi, laik, demokrat kamuoyuna aittir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber