Çadır kentte yangın tatbikatı yapıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde olası çadır yangınlarına karşı tatbikat yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çadır kentte yangın tatbikatı yapıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde olası çadır yangınlarına karşı tatbikat yapıldı.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yapılan yangın tatbikatı öncesi itfaiye erlerine müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda kısa bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından temsili bir çadır yakıldı. Daha sonra itfaya ekibi ellerindeki yangın tüplerini kullanarak yangını söndürmeye çalıştı. Daha sonra yangına Akçakale Belediyesi'ne ait itfaiye aracı müdahale ederek yangını söndürdü. Yapılan yangın tatbikatı ile yangın başarıyla söndürüldü.

Çadır kentte düzenlenen yangın tatbikatına; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, Çadır Kent Genel Koordinatörü Ahmet Alptekin katıldı.

Çadır kentte düzenlenen yangın tatbikatı ile açıklama yapan İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, "Çadır kentte kış hazırlıklarına başladığımızdan bu yana özellikle yangınlara karşı önlem almaktayız. Allah göstermesin, olası yangına karşı arkadaşlarımızı teyakkuz halinde tutuyoruz. İnşallah böyle kötü bir olay yaşamayız. Bizler olabildiğince yangınların olmaması için çaba sarf ediyoruz. Ancak nihayetinde burası çadır kent, yangınların olmaması anlamında koruyucu tedbirler alıyoruz. Allah göstermesin bir yangın olması halinde can kaybı yaşanmaması için gerekli tedbirleri düşünerek yangın tatbikatı yaptık" dedi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde, kış boyunca periyodik olarak yangın tatbikatlarının devam edeceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber